13 dec. 2019 | 12:52

Noua funcție Google te ajută să vorbești în 44 de limbi

ACTUALITATE
Noua funcție Google te ajută să vorbești în 44 de limbi

Asistentul Google vine cu o funcție extrem de utilă care te va ajuta să comunici mai bine cu localnicii atunci când mergi în călătorii în străinătate.

Gigantul tech lansează o funcție numită Interpreter Mode care îți va permite să comunici cu alții, într-o mulțime de limbi străine, fără să le cunoști, de fapt. În esență, vei putea folosi asistentul virtual ca în calitate de traducător personal, în timp real. Din 13 decembrie, opțiunea este disponibilă oficial atât pe dispozitivele cu Android, cât și pe cele cu iOS.

Pentru a o folosi, trebuie să activezi asistentul virtual, prin comanda „Ok, Google”. Apoi, vei rosti o frază de tipul „help me speak Spanish” sau „be my Spanish translator”. Apoi, asistentul virtual îți va oferi o traducere automată, în timp real.

Cât de mult te ajută în conversații funcția de la Google

Traducerile vor fi, în același timp, afișate pe ecran, dar și citite cu voce tare. În cazul în care nu poți comunica cu voce tare, poți folosi în schimb tastatura pentru a-i spune ce vrei să traducă.

De asemenea, funcționează pentru traduceri în 44 de limbi, iar printre acestea se numără și limba română.

Partea amuzantă e că, în cazul în care conversația nu decurge foarte lejer, asistentul are și opțiunea Smart Replies. Astfel, îți va da sugestii de replici pe care să le folosești în continuare, în cazul în care limba străină îți cauzează probleme.

Inițial, funcția nu era disponibilă decât pe dispozitivele Google Home și Nest.  Acum, Interpreter Mode se lansează pe 13 decembrie și pentru dispozitivele care funcționează cu Android și iOS. Pe Android, asistentul virtual funcționează fără să fie necesară instalarea unei aplicații separate. Totuși, acest lucru nu este valabil și pentru utilizatorii de telefoane cu iOS. Totuși, pot beneficia de aceasta dacă instalează aplicația Google Assistant din magazinul de aplicații.