Noul Google Assistant merge offline, iar asistentul virtual e mai rapid ca niciodată

Noul Google Assistant merge offline, iar asistentul virtual e mai rapid ca niciodată

Google își pune multe speranțe în al său asistent virtual, iar noua versiune dezvăluită în cadrul conferinței Google I/O este mai rapidă și deșteaptă ca niciodată.

Google Assistant va trece printr-o schimbare majoră în următoarea perioadă. Deși nu va ține de tine să o instalezi, ci va fi pur și simplu mai deșteaptă când o apelezi, varianta actualizată include schimbări importante și multe dintre acestea sunt detaliate în clipurile de mai jos.

Chiar dacă nu te simți foarte confortabil să vorbești cu telefonul în România, mai ales în engleză, acest lucru s-ar putea schimba. Google Assistant are un mod special pentru utilizare la volan și a devenit suficient de deștept încât să-ți pornească aerul condiționat când ai mașina parcată, în cazul modelelor compatibile.

Update-ul major pentru Google Assistant va ține însă de infrastructura din spate. La ora actuală, depinde de rețele neurale de aproximativ 100GB stocate pe serverele Google. Acolo sunt interpretate comenzile tale formulate în limbaj natural, ca în momentul următor să fie transpuse în instrucțiuni digitale. Inginerii companiei au reușit să micșoreze întregul set de date în doar 0,5GB pe care îi vei avea stocați în permanență pe smartphone. Astfel, asistenul virtual va opera în mod exclusiv pe terminal.

Din această schimbare, vei câștiga pe două planuri. În primul rând, recunoașterea și interpretarea comenzilor se va desfășura instant, pentru că nu mai depinde de internet. În al doilea rând, vei avea un sentiment sporit de securitate, pentru că ceea ce spui nu va mai ajunge online. Conform specificațiilor Google, noul Assistant va fi de zece ori mai rapid. Update-ul va facilita și modul de conversație continuă, în care poți adresa întrebări Google și poți primi răspunsuri în cascadă, la fel ca într-o conversație naturală.

Google Assistant va avea un mod nativ pentru utilizare la volan. Acesta se activează automat când te conectezi la Bluetooth-ul mașini sau când afirmi ”Hey Google, Let`s Drive”. Din acel moment, interfața telefonului se va schimba. Vei avea acces rapid la locațiile relevante, eventual la locația rezervărilor pe care le-ai trecut în Calendar, la contactele favorite, muzică, podcasturi și altele. Prin intermediul unor comenzi vocale, tot atunci, vei putea să accepți sau să respingi un apel.

Noul Google Assistant va fi compatibil cu noile terminale Pixel în a doua parte a acestui an.