Schimbarea Google pentru Android: ce vei vedea pe telefon

Schimbarea Google pentru Android: ce vei vedea pe telefon

Îți mai aduci aminte când Google a primit o amendă de peste 4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană? Americanii vor respecta regulile și-ți oferă alternative.

Atunci compania a fost găsită vinovată că obliga producătorii de telefoane să preinstaleze aplicațiile Google în telefoanele lor, astfel încât utilizatorii nu aveau de ales, potrivit Comisiei Europene.

În iulie 2018, Comisia a amendat compania americană cu 4,34 miliarde euro pentru practici ilegale legate de dispozitivele mobile care utilizează sistemul de operare Android. Altfel spus, compania n-a oferit acces la Play Store decât în anumiți termeni negociați cu producătorii de telefoane. Așa te-ai trezit cu o grămadă de aplicații preinstalate pe telefon.

Cum se va schimba situația în viitor

Pentru a se comforma hotărârii Comisiei Europene, Google a anunțat că le va oferi utilizatorilor de Android noi opțiuni. În viitor, când aplicația Google Play Magazin va fi deschisă îți vor apărea două noi ecrane. Unul îți va afișa cinci aplicații de browser, iar al doilea ecran îți va arăta cinci aplicații de căutare pe internet.

„Aplicații care nu sunt instalate deja pe telefon vor fi incluse în funcție de popularitatea acestora și vor fi afișate aleatoriu”, spun reprezentanții Google.

Aceste două ecrane în plus ar trebui să le reamintească europenilor că pot folosi și alte aplicații de căutare și de browser pe telefoanele lor, în afară de Google Search și Google Chrome.

Atât telefoanele Android vechi, cât și cele noi vor afișa aceste două noi opțiuni în următoarele două săptămâni. Va fi interesant de văzut câți europeni vor alege alte servicii când li se va afișa acestă posibilitate.

Probabil nu prea mulți. Oricum, sistemul de Android nu-ți interzicea să folosești altceva sau îți îngreuna alegerea, însă nici nu-ți arăta că există și alte posibilități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Phonearena
Etichete: