Google actualizează România, pe Street View: lista orașelor care vor avea de câștigat

Google actualizează România, pe Street View: lista orașelor care vor avea de câștigat

Imaginile cu orașele din România pe care le găsești pe Google Street View vor fi actualizate în următoarea perioadă, datorită unei noi vizite a mașinilor gigantului din Mountain View.

În această vară, aproximativ 30 de orașe de pe teritoriul țării noastre vor avea de profitat după ce vor fi străbătute în lung și în lat de către mașinile Google Street View. Anunțul a fost făcut de către Dan Oroș, directorul de marketing pe România al Google și YouTube. Într-un interviu acordat celor de la StartupCafe, directorul a explicat cum funcționează tehnologia Street View și cum sunt imortalizate locațiile care nu pot fi parcurse cu autoturismul. Delta Dunării și Palatul Parlamentului sunt două exemple care vor ajunge pe Google Maps în această manieră.

”Street view este disponibil în România din 2010. În 2012 am reușit să acoperim întreaga țară, iar pe parcurs actualizăm deoarece infrastructura se schimbă. În aceste 3 luni vom ajunge în 31 de orașe, începând cu cele mai mari – București, Cluj, Iași, Timișoara, dar și orașe mai mici cum ar fi Botoșani sau Bârlad”, explică Dan Oroș.

Pe fiecare mașină Google există o instalație formată din 15 obiective care poate realiza fotografii panoramice la 360 de grade. Versiunea portabilă a acestui mecanism are abilități similare, dar poate fi cărată în spate de către o persoană. „Acolo unde mașina nu poate să ajungă, cum ar fi zone pietonale, parcuri, diferite obiective turistice, folosim un dispozitiv care se numește Tracker. Acesta e ca un rucsac pe care este montată această cameră care face fotografii 360° în zonele respective”, a detaliat oficialul Google.

De la fotografiile realizate prin orașe și până la Google Maps, mai este însă o cale lungă. Imaginile sunt transferate pe serverele gigantului american și, înainte să fie unite, sunt încețoșate fețele oamenilor, numerele de înmatriculare și nu numai. Mecanismul este în mare parte automatizat, dar există o echipă dedicată care facilitează procesul.

Dacă nu ai observat până la această oră, pe Google Street View nu există doar imagini oficiale, ci și fotografii realizate de persoane obișnuite.  „E important de menționat că street view conține atât imagini fotografiate de mașina Google, precum și de Tracker, dar și de către oameni obișnuiți care contribuie la Street View. Ei se pot duce în diferite zone ― pe vârful unui munte, la diferite obiective turistice ― să facă poze, iar acestea vor fi încărcate pe Street View”, a adăugat Dan Oroș.

Citește și:
Sursa: StartupCafe