Google dă 40 de milioane de dolari pe tehnologia cu care să facă ceasuri bune

Google dă 40 de milioane de dolari pe tehnologia cu care să facă ceasuri bune

Zvonuri legate de un ceas inteligent Pixel de la Google se împrăștie pe internet de ani de zile. Cea mai nouă achiziție a Google îți arată intențiile companiei.

Un smartwatch ar fi o mișcare care ar avea mult sens deoarece Google trebuie să demonstreze că sistemul de operare WearOS este unul bun, în contextul în care atât Samsung, cât și Huawei și-au dezvoltat propriile sisteme de operare pentru smartwatch-uri.

Cu acestă achiziție, Google pare că se pune pe treabă și chiar vrea să lanseze un ceas inteligent bun. Astăzi, 18 ianuarie, Fossil a anunțat planurile de a vinde segmentul de smartwatch-uri către gigantul american de software pentru 40 de milioane de dolari.

Înțelegerea constă în transmirea a tehnologiei de smartwatch-uri ce se află în curs de dezvoltare și transferul a mai multor angajați Fossil la Google. „Adăugarea tehnologiei Fossil în portofoliu demonstrează angajamentul nostru către industria de dispozitive purtabile prin oferirea unui portofoliu divers de smartwatch-uri și sprijinind nevoile consumatorului”, a spus Stacey Burr, vicepreședinte al diviziei WearOS al Google.

Google are nevoie de o victorie pe acest plan și se pare că tactica este de a cumpăra unul dintre singuri jucători de pe piața de ceasuri inteligente care a livrat produse bune ce rulau sistemul de operare WearOS.

Industria de smartwatch-uri este dominată de Apple, iar competitorii de top sunt Fitbit și Samsung, care au mers pe Fitbit OS și Tizen.

Compania americană trebuie să se diferențieze și să facă un software bun pentru ca și alți producători să-l folosească, similar cu ceea ce a făcut cu Android de-a lungul anilor. Echipa Fossil are cunoștințe solide în domeniu și s-ar putea dovedi a fi o achiție inspirată.

Din afară, această achiziție este similară (mai mică, totuși) cu cea făcută de Google atunci când a cumpărat HTC Design Team pentru 1 miliard de dolari ca să poată face telefoane mai bune. Mișcarea s-a dovedit a fi una inspirată. Să vedem dacă și în cazul ceasurilor va fi la fel.

Citește și:
Sursa: Techcrunch