Google a picat și nici YouTube nu stă prea bine. Cât de mari sunt problemele?

Google a picat și nici YouTube nu stă prea bine. Cât de mari sunt problemele?

Google și YouTube au probleme pe 19 decembrie. Sunt afectate mai multe țări din Europa. Se întâmplă rar așa ceva, dar se întâmplă, dovadă că nici gigantul american nu e imun.

Pe 19 decembrie, Google are probleme cu două dintre serviciile sale. E vorba de motorul de căutare și YouTube, cea mai mare platformă de streaming video din lume.

Cele mai afectate regiuni sunt Europa de Est și de Vest, cu probleme parțiale în Statele Unite ale Americii. Utilizatorii au raportat probleme cu Google și YouTube în Germania, Marea Britanie și Elveția. Cele mai afectate țări sunt însă Grecia, Bulgaria, Serbia și Macedonia.

Serviciile Google sunt greu accesibile și în Turcia și Albania.

Google și YouTube, probleme în Europa de Est

google a picat

youtube a picat

În cazul Google, cele mai multe probleme sunt cu autentificarea în serviciile companiei, apoi cu căutarea. Pe YouTube, problemele sunt cu vizionarea clipurilor, apoi cu stabilitatea site-ului. Sunt utilizatori care raportează că au dificultăți și la logare.

Un fapt divers interesant despre YouTube e că, atunci când pică, duce la creșterea traficului altor site-uri. În 2018, serviciul de streaming a avut probleme cam jumătate de oră. A fost suficient ca cel mai popular site cu conținut pentru adulți să înregistreze o creștere respectabilă a traficului.

Problemele de-atunci ale Google cu YouTube s-au văzut și în căutările pe platforma dedicată adulților. Pe locul doi la căutări, cu o creștere de 183%, s-a regăsit cuvântul cheie „youtube”. Lista a continuat cu: roleplay, stormy daniels, wwe, dar și college.

Cât despre problemele altor platforme, Facebook a avut unele majore la final de noiembrie. Atunci au fost afectate Messenger, Instagram și rețeaua socială. Nici WhatsApp nu e prea departe de astfel de performanțe negative.

Revenind la Google, în urmă cu doi ani compania a avut probleme cu Docs, componenta de lucru cu documente din Drive. Din fericire, acum, România nu-i atât de puternic afectată.

Citește și: