Giganții tehnologici care au sponsorizat conspirația schimbării climatice

Giganții tehnologici care au sponsorizat conspirația schimbării climatice

Giganții tehnologici Microsoft, Google și Facebook au promis în trecut că sunt dedicați luptei împotriva schimbării climatice, doar că acum acest lucru este pus sub semnul îndoielii.

Un raport realizat de Mother Jones arată că triada mai sus menționată a sponsorizat conferința politică LibertyCon, în cadrul căreia s-a promovat în mod repetat conspirația care spune că încălzirea globală nu este reală. Google a oferit cea mai mare donație evenimentului (în jur de 25.000 de dolari americani), pe când Facebook și Microsoft s-au limitat la 10.000 de dolari fiecare.

Sumele donate s-au numărat printre cele mai mari de la eveniment. Giganții de tehnologie se pot lăuda acum cu donații la fel de mari precum cele făcute de organizațiile celebre pentru atacurile lor cu privire la realitatea schimbării climatice.

Participanții la eveniment primeau broșuri în care li se explica în cec fel se va îmbunătăți Pământul cu ajutorul creșterii nivelului de dioxid de carbon din atmosferă. În ele se regăseau informații de tipul „mai mult dioxid de carbon va ajuta pe toată lumea, inclusiv generațiile viitoare ale familiilor noastre” și „creșterea recentă a nivelurilor de dioxid de carbon a avut un efect măsurabil pozitiv asupra vieții plantelor”.

Toate acestea au fost inspirate de Coaliția CO2, o companie care și-a propus să arate contribuția dioxidului de carbon și a combustibililor fosili pentru economie. Această organizație este însă finanțată parțial de Institutul Charles Koch, care aparține gigantului de gaze și petrol Koch Industries.

E greu de înțeles de ce Google, Facebook și Microsoft ar vrea să susțină financiar orice ar putea avea legătură cu conspirațiile stupide despre schimbarea climatică, în condițiile în care aceste companii și-au exprimat în trecut dorința de a ajuta în lupta cu încălzirea globală.

Cei trei giganți s-ar fi apărat, spunând că doar pentru că au finanțat un aspect al conferinței nu înseamnă că sunt de acord cu întreaga agendă a acesteia sau cu alți sponsori și vorbitori.

Dacă vrei să citești întregul raport, poți intra aici.

Citește și: