Gadgetul infim care te scapă de caniculă: cum funcționează aerul condiționat portabil

Gadgetul infim care te scapă de caniculă: cum funcționează aerul condiționat portabil

În cazul în care te-ai săturat de căldura terifiantă din această vară, un gadget de dimensiuni reduse pe care îl poți ascunde sub haină te răcorește cu o eficiență spectaculoasă.

Creat de cei de la Sony, dispozitivul din imaginile alăturate este intitulat Reon Pocket. El a fost creat de un departament de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei japoneze și căuta să obțină finanțare pentru a deveni un produs de serie prin intermediul programului First Flight al celor de la Sony. Între timp, a obținut banii de care avea nevoie și ar trebui să-l putem cumpăra în curând.

sony-wearable-air-conditioner-1

Trecând peste faptul că nu mai există niciun produs similar, aparatul este promovat ca un dispozitiv de aer condiționat personal. Acesta promite să te răcorească indiferent dacă te afli într-un tren aglomerat sau mergi la plajă.

Doi ani de cercetare au fost investiți în realizarea Reon Pocket, iar gadgetul poate fi folosit și pentru încălzire pe timp de iarnă, nu doar pentru răcorire. Ideea le-a venit celor de la Sony după ce au chestionat numeroși oameni de afaceri din Tokyo care sunt nevoiți să meargă la costum pe temperaturi de 36 de grade, în timpul veri. Toți și-au dorit o soluție discretă pentru a se răcori.

Reon Pocket folosește un mecanism thermoelectric de răcire și are abilitatea de a-ți scădea temperatura corpului cu până la 13 grade Celsius. La spectrul opus, utilizatorii se pot încălzi cu până la 8 grade Celsius. În privința modului de fixare, pentru a-și găsi loc un pic mai jos de ceafă, dispozitivul va veni la pachet cu un tricou special care are un buzunar pe spate pentru aparat.

Pentru interacțiunea cu Reon Pocket, vei folosi o conexiune Bluetooth și o aplicație de mobil, pentru iOS sau Android. Are o greutate totală de 85 de grame și se alimentează prin USB-C. Autonomia specificată este de 90 de minute, mai mult decât suficientă pentru drumul de la birou acasă și invers. Sony speră să-l poată oferi la scară largă înainte de Olimpiada de Vară de la Tokyo din 2020.

sony-wearable-air-conditioner-3

Citește și: