Cea mai utilă funcție de pe iPhone va ajunge și pe Android

Cea mai utilă funcție de pe iPhone va ajunge și pe Android

Indiferent dacă te declari fan Apple sau Android trebuie să recunoști că unele telefoane fac anumite lucruri mai bine. Acum este rândul Android să copieze una dintre cele mai utile funcții de pe iPhone și să le aducă pe noua versiune Android Q.

Până în prezent, producătorii de telefoane Android care au vrut să includă un sistem de recunoaștere facială au trebuit să-și creeze propria soluție sau să apeleze la un sistem de detectare a feței simplu ce poate fi păcălit și cu o fotografie.

Ei bine, un sistem de recunoaștere facială la fel de complex ca Face ID de pe iPhone ar putea veni în curând și pe viitorul sistem de operare al Google.

Cei de la XDA și 9to5Google au descoperit anumite linii de cod într-o versiune a Android Q care indică că sistemul de operare al Google va avea suport nativ pentru hardware de recunoaștere facială. Recunoașterea facială nu ar fi folosită doar pentru deblocarea telefonului, ci și pentru logarea în anumite aplicații sau pentru confirmarea unor plăți.

Sistemul ar fi ca un Face ID regăsit pe iPhone, însă ar fi ceva mai flexibil. Totuși nu există nicio siguranță că un astfel de sistem va ajunge și în versiunea finală care ar putea fi lansată în august-septembrie 2019.

Dacă vom avea sistemul pe Android Q atunci asta ar putea duce la apariția mai multor telefoane Android cu un sistem de recunoaștere facială sigur, ce nu ar putea fi păcălit de simple poze.

Astfel, producătorii de telefoane care-și vor permite să includă senzori de adâncime și alte componente hardware ar putea implementa recunoașterea facială cu ajutorul Google.

Alte lucruri care vor veni pe Android Q sunt: posibilitatea de a înregistra ecranul, un nou mod de administrare a notificărilor, suport pentru 5G și WPA3. Vom vedea ce ne pregătește Google pentru noul sistem de operare care încă nici nu a primit numele de desert.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: