Festivalul din România unde bunicii au vizionat filme în realitate virtuală

Festivalul din România unde bunicii au vizionat filme în realitate virtuală

Sibiul a găzduit, săptămâna trecută, a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film. Evenimentul a mizat, anul acesta, și pe tehnologia VR – adică realitate virtuală. Iar publicul țintă nu a fost doar unul tânăr.

La Sibiu tocmai ce s-a încheiat o nouă ediție a Festivalului Internațional Astra Film. Au fost proiecții speciale, sute de evenimente, concerte și documentare în premieră, iar la final au fost premiate mai multe producții românești și din străinătate.

Evenimenul s-a vrut, însă, unul conectat. Conectat la noile tehnologii. Pe lângă programul dedicat copiilor și adolescenților, denumit Astra Film Junior, organizatorii au avut grijă și de bunici. Așa se face că pe băncile din Sibiu vedeau persoane aflate la vârsta a treia, care purtau căști VR pentru a viziona diverse producții.

Filmele au fost concepute special pentru a fi urmărite cu ajutorul tehnologiei virtuale.

Se pare că, de multe ori, realitatea bate ficțiunea, după cum remarcă un utilizator BuzzFeed, care a urcat poza asta pe net.

Tehnologie VR la Astra Film Festival Sibiu
FOTO Rareș Helici

Realitatea virtuală, parte din tot mai multe industrii

Realitatea virtuală nu e un concept chiar nou, dar începe să penetreze tot mai multe domenii. La Sibiu, organizatorii s-au gândit că e nevoie de așa ceva în industria filmului. Și au adaptat conceptul pentru ediția din acest an.

Dar experiențele trăite cu ajutorul tehnologiei VR nu sunt noi deloc în industria de gaming. Acolo, totul a devenit cât mai aproape de realitate, există diverse simulatoare extrem de sofisticate și, pe lângă celebrele căști VR, există și alte dispozitive care să te faci să fii cu totul acolo.

Recent, un inginer de la Universitatea Portsmouth anunța că a creat un robot care te lovește înapoi atunci când te joci un joc VR. Astfel, în timp ce tu ai headset-ul pe cap și te lupți în realitatea virtuală, un robot te va lovi în viața reală. Totul pentru ca experiența să fie unică.

Citește și:
Sursa: Buzzfeed