Cum ștergi datele de pe vechiul tău iPhone înainte să-l schimbi cu iPhone 11

Cum ștergi datele de pe vechiul tău iPhone înainte să-l schimbi cu iPhone 11
18:07 19.09.2019

Apple a lansat recent iPhone 11, iar dacă plănuiești să renunți la vechiul telefon în favoarea noului model, ar fi bine să ștergi toate datele de pe el.

Noul model lansat de Apple a fost foarte bine primit, iar cei mai mulți dintre cei care au apucat să-l folosească îl recomandă.

Cel mai ieftin model costă 700 de dolari, mai ieftin decât prețurile cu care ne-a obișnuit compania în ultima vreme. Totuși, prețul nu e singurul motiv pentru care să vrei să-ți cumperi un iPhone 11. Specificațiile sale sunt și ele destul de bune.

Astfel, în cazul în care vrei să renunți la vechiul telefon în favoarea acestuia, ar trebui să iei în considerare câțiva pași.

Primul pas logic ar fi să-ți faci un back up la date, pentru a te asigura că nu ștergi nimic ce nu vei mai putea recupera ulterior. Deși formatarea telefonului dezactivează automat opțiunea Find My iPhone și te deloghează de la conturile de iCloud și iTunes, au existat cazuri în care sistemul de operare n-a reușit să ducă operațiunea până la capăt. Astfel, cel mai bine ar fi să le dezactivezi singur, manual.

Cum îți poți formata vechiul iPhone dacă vrei să treci la iPhone 11

Telefonul mobil conține extrem de multe date, informații și fișiere personale care cu siguranță nu ai vrea să ajungă în posesia altora. Fie că vrei să vinzi vechiul iPhone, fie că alegi să-l dai vreiunei rude, resetarea acestuia ar fi cea mai sigură soluție.

Există o opțiune simplă. În cazul în telefonul tău se aprinde și funcționează, îi poți da o resetare direct din setările Atinge Configurări > General > Resetați apoi, atinge Ștergeți conținut și configurări.

În cazul în care ai nevoie de un computer în acest sens, poți urma acești pași:

  • Deschide iTunes pe computeru și conectează-ți iPhone-ul cu ajutorul cablului. Introdu codul de acces pe care ți-l cere;
  • După ce apare în iTunes, selectează dispozitivul, adică iPhone-ul pe care vrei să-l resetezi;
  • În secțiunea Rezumat, apasă click pe Restaurează iPhone-ul.
  • Te va întreba apoi dacă ești sigur. Pentru a confirma, apasă din nou click pe Restaurează. Astfel, iTunes va șterge toate datele de pe dispozitivul tău și va instala cel mai recent iOS.
  • Dispozitivul va reporni apoi și îl poți configura ca și cum ar fi unul nou. Vei putea trece liniștit la iPhone 11.