Cum îți schimbi adresa de email de la contul Apple iCloud

Cum îți schimbi adresa de email de la contul Apple iCloud

În cazul în care folosești un cont de Apple și nu mai ai acces la adresa de email din spatele acelui cont, ar fi bine să o înlocuiești. Procesul nu e foarte complicat.

Dacă ești utilizator de iPhone, iPad sau Mac, contul tău de Apple este foarte important. Acolo se ascund toate datele tale private, la care se adaugă și abilitatea de a-ți localiza gadgeturile în momentul în care ți le pierzi sau îți sunt furate.

În cazul în care îți uiți parola și trebuie să ți-o schimbi, Apple îți pune la dispoziție mai multe opțiuni. Printre ele, se numără posibilitatea primirii un cont prin SMS sau a unui cod pe un dispozitiv pe care ești deja autentificat. În cazul în care nu mai ai acces la telefon de exemplu, soluția este să îți schimbi parola prin intermediul contului de email din spate.

În cazul în care id-ul tău de Apple este utilizator.apple@gmail.com, este foarte important să ai acces la acea adresă de email. Dacă, din varii motive, nu-ți mai poți recăpăta accesul la acea adresă, soluția este să o înlocuiești și în baza de date a Apple. Toate datele aferente contului tău vor rămâne neschimbate, dar câștigi faptul că, pe viitor, dacă întâmpini o problemă mai deosebită, îți va fi mai ușor să recapeți accesul la cont.

Dacă te-ai decis că vrei să îți schimbi adresa de email aferentă contului tău Apple, folosind browserul tău preferat, accesează adresa Appleid.apple.com. Autentifică-te cu numele de utilizator și parola aferente contului tău. Apasă pe Edit în colțul din dreapta sus a ferestrei respective. În partea stângă a ferestrei, îți vei vedea ID-ul tău de Apple. Sub el, trebuie să apeși pe un buton marcat Change Apple ID. Apasă pe el și tastează-ți noua adresă pe care ți-o dorești pentru acel cont. Confirmă cu ok.

Imediat, vei primi un email de la Apple cu un link de verificare pe care trebuie să faci click pentru a atesta faptul că ești proprietarul adresei respective de email. Din acel moment, pe toate dispozitivele tale, te vei putea conecta cu noua adresă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: