24 iul. 2019 | 13:09

Testul impresionant prin care Ford se laudă cu puterea noii sale mașini electrice

ACTUALITATE
Testul impresionant prin care Ford se laudă cu puterea noii sale mașini electrice
Ford

Ford vrea să producă mai multe mașini electrice și plănuiește să cheltuiască peste 11 de miliarde de dolari în acest sens, până în 2022.

Ford plănuiește să lanseze o versiune electrică și pentru pickup-ul F-150 și recurge la o demonstrație impresionantă pentru a o promova.

Ford a anunțat încă din 2017 că urmează să pună pe piață o versiune electrică a uneia dintre cele mai bine vândute pickup-uri ale sale. Este vorba despre modelul F-150, pe care vrea să înceapă să îl distribuie în 2020.

Pentru a stârni interesul potențialilor clienți, Ford a pus la test un prototip al mașinii prin care ne arată capacitatea remarcabilă de tractare pe care aceasta ar avea-o.

Astfel, ne demonstrează într-un videoclip cum prototipul electric pentru Ford F-150 poate tracta 42 de mașini odată, încărcate în 10 vagoane cu etaj. Mașinile sunt versiuni clasice ale camionetei, care funcționează pe combustibil. Greutatea acestora atinge un total de peste 550 de tone, iar noul model Ford pare să fie capabil să le tracteze pe toate odată.

Ford demonstrează puterea F-150

Demonstrarea forței unei mașini electrice prin tractarea unei greutăți extrem de mari nu e o idee nouă. A făcut-o și Tesla înainte.

În 2018, o Tesla Model X a stabilit un record mondial Guiness în timp ce a reușit să tracteze un avion Boeing 787-9 în greutate de 130 de tone, pe o distanță de 300 de metri. Modelul Ford F-150 pare să stea totuși mai bine la acest capitol.

Înainte de asta, Tesla a reușit să arate încă o dată cât de bune sunt mașinile sale în ceea ce privește capacitatea de tractare. La începutul lui 2018, a tractat un camion, la deal, în condiții de iarnă, pe un drum acoperit de zăpadă.

Prin această demonstrație, Ford speră să ajungă și la publicul care desconsideră puterea mașinilor electrice. Astfel, își dorește îi facă pe cei sceptici să ajungă la concluzia că și o camionetă electrică poate fi puternică.