Noile mașini Ford pe care o să vrei să le conduci în București

Noile mașini Ford pe care o să vrei să le conduci în București

Ford îți aduce mașinile preferate în versiuni hibride, ca să economisești combustibil și să plătești taxe de poluare mai mici.

Ford va furniza noile mașini hibride pe piețele din Europa, pentru că aici începe să fie cea mai mare cerere de autoturisme electrice și hibride (cel puțin, din partea guvernelor, dacă nu și a clienților).

Europa este izvorul nesecat de profit al companiei Ford și îți poți da seama de asta și după investițiile masive pe care le face la uzina din România, o țară care nu oferă aproape nimic investitorilor străini. Dimpotrivă, le iau mai mult decât ar trebui, iar consecințele le suportă clienții.

Ford are deja planurile făcute și va scoate pe piață, din 2020, versiunile hibride pentru modelele Focus și Fiesta. În România, acestea sunt cele mai căutate modele ale producătorului de origine americană.

Ford Fiesta era, cândva, mașina ideală pentru oraș, mai ales pentru șoferițe, pentru că avea un design mai feminin și era ușor de condus. Ford Focus, era mai mult alegerea bărbaților, pentru că era mai robustă, mai spațioasă și o putea folosi întreaga familie.

Generațiile actuale au pierdut mult din suplețea versiunilor de acum 10 – 15 ani, dar sunt cel puțin la fel de performante, chiar dacă sunt mai robuste.

Focus și Fiesta EcoBoost

ford focus ford fiesta hibrid
Focus 2019

Aceleași Focus și Fiesta vor fi disponibile de anul viitor și sub formă hibridă, deci vor fi potrivite pentru șoferii care nu sunt pregătiți să treacă la un vehicul 100% electric, dar nici nu mai vor să se bazeze doar pe carburantul care devine tot mai scump. Și, să nu uităm de taxele de poluare tot mai presante.

Producătorul promite un Ford Focus EcoBoost și un Ford Fiesta EcoBoost cu performanțe superioare care te vor face să nu duci dorul versiunilor pe carburant. Pentru că, să nu uităm, mulți adoră Ford Focus pentru motorul admirabil și incomparabil cu al altor autoturisme din aceeași categorie. Modelele hibride promit un consum eficient și putere pe măsură.

Noile mașini hibride ale Ford, echipate cu motorul tău preferat

ford focus ford fiesta hibrid
Fiesta 2019

Ambele modele vor dispune de un generator integrat (BISG) cu curea, care va înlocui alternatorul standard. Obiectivul său este de a permite recuperarea și stocarea energiei de obicei pierdute în timpul frânării, pentru a încărca un acumulator cu baterie litiu-ion de 48 volți răcit cu aer.

Amândouă mașinile vor fi echipate cu noul motor 1.0 litri cu trei cilindri, același motor care se fabrică și la uzina de la Craiova și care este atât de lăudat de specialiști și de clienți. Este apreciat datorită performanțelor și consumului foarte redus de carburant. A fost premiat de șase ori consecutiv în cadrul competiției International Engine of the Year.

Ford Fiesta EcoBoost Hibrid este așteptat să aibă un consum mediu de 4,9 litri/100 km și emisii poluante de 112 g CO2/km.

Ford Focus EcoBoost Hibrid va avea un consum mediu de 4,7 litri/100 km și emisii poluante de 106 g CO2/km.

Sursa: carscoops