Firefox, browserul pe care-l vrei dacă ții la bateria laptopului

Firefox, browserul pe care-l vrei dacă ții la bateria laptopului
Sursa foto: Galleon

Mozilla vrea să folosești browserul Firefox dacă dacă autonomia bateriei laptopului tău este importantă pentru tine.

Mozilla a lansat o nouă versiune a browserului FireFox pentru a face ca laptopurile cu procesoare Qualcomm să-ți fie mai utile. Acestă nouă versiune ar consuma mult mai puțină energie și astfel să prelungești durata de viață a unui laptop pentru mai mult timp.

Versiunea beta a Firefox pentru laptopurile cu procesoare Snapdragon de la Qualcomm are unelte de monitorizare cosumului de energie integrate astfel încât să-ți prelungească autonomia bateriei. La acest proiect au lucrat echipe de la Mozilla, dar și de la Qualcomm, însă mai multe detalii despre cum ar funcționa diferit acestă versiune de browser nu au fost date.

„Una dintre cele mai interesante caracteristici ale laptopurilor Windows ce folosesc procesoare Snapdragon este că viața bateriei poate fi măsurată în zile, nu în ore. Am lucrat din greu pentru a profita de acest beneficiu, desemnând anumite sarcini unor cipuri mai mici care consumă mai puțină energie”, a spus Chuck Harmston, senior product manager la Mozilla.

Laptopurile cu procesoare Qualcomm ar putea deveni mai utile

Acestă versiune a Firefox este în beta, iar cei de la Mozilla speră să lanseze o versiune oficială în următoarele două luni.

Procesoarele Qualcomm sunt folosite în foarte multe smartphone-uri din prezent, dar sunt prezente și pe anumite laptopuri Windows, iar acest browser ar putea ajuta ca utilizatorii unor astfel de laptopuri să acceseze mai ușor programe precum Microsoft Office Online sau serviciile Google precum Docs, Drive sau Gmail. Astfel, laptopurile cu asemenea procesoare ar putea fi mai utile.

În acest moment, aceste produse nu sunt ideale pentru muncă deoarece performanața oferită nu este la fel de mare ca cea oferită de laptopuri cu procesoare Intel.

Mozilla nu este singura companie care lucrează la asta, ci și Microsoft cu noul Microsoft Edge, versiunea reconstruită pe Chromium.

Sursa: CNET
Etichete: