Firefox 66 te scapă de cel mai mare stres de pe internet

Firefox 66 te scapă de cel mai mare stres de pe internet

Deși nu este cel mai popular browser de internet din lume, Mozilla Firefox beneficiază de actualizări regulate care îți vor face viața mai ușoară.

Fără prea multe surle și trâmbițe, Mozilla a lansat Firefox 66. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al companiei, iar noua iterație a browserului include câteva particularități interesante. Cea mai importantă dintre ele se va reflecta într-o cantitate redusă de stres în peregrinările tale online.

După ce îți instalezi cea mai nouă variantă de Firefox, clipurile online care porneau în trecut automat, cu sunet, vor fi blocate fără niciun fel de intervenție din partea ta. În contextul în care acel tip de conținut video există pe un număr din ce în ce mai mare de site-uri, este evident pentru oricine că ar trebui să existe o soluție care să nu implice vreun click din partea ta.

Cei de la Mozilla au găsit soluția la problemă și, dacă în trecut ai fi apelat la o extensie dedicată pentru a scăpa de stresul respectiv, odată cu Firefox 66, orice conținut video care inițiază redarea singur cu sunet va fi blocat implicit. În continuare vei putea vedea toate acele clipuri a căror redare este întreruptă, cu mențiunea că vei fi nevoit să apeși manual pe play.

În cazul clipurilor care pornesc automat pe Facebook, Instagram sau alte rețele sociale, acelea vor fi redate în continuare automat, datorită faptului că nu pornesc automat cu sunet. Doar un click suplimentar declanșează redarea coloanei sonore.

În cazul site-urilor potențial nesigure, Firefox 66 a făcut sistemul de notificări de securitate un pic mai clar. Cu un click pe notificarea pe care o vei primi, vei înțelege un pic mai bine ce este în neregulă cu un anumit website.

În final, aceeași iterație a browserului Mozilla introduce suportul pentru autentificarea biometrică prin intermediul Windows Hello pe Windows 10. Cu alte cuvinte, pe site-urile compatibile care necesită autentificare, în locul unei parole complexe, vei putea folosi amprenta, autentificarea facilă sau codul PIN pe care îl folosești când intri în Windows.

Citește și:
Sursa: Blog Mozilla