25 dec. 2019 | 13:30

Filmul de Crăciun cu care Netflix a dat lovitura. L-ai văzut?

ACTUALITATE
Filmul de Crăciun cu care Netflix a dat lovitura. L-ai văzut?

Netflix și-a adaptat conținutul pentru perioada sărbătorilor și a dat lovitura. A venit pe final de an cu un film pentru Crăciun care a fost văzut de zeci de milioane de oameni.

Netflix te-a obișnuit cu strategia de a-și lansa noile producții în momente cheie ale anului. A venit cu The Irishman și Marriage Story chiar în perioada în care sunt lansate filmele care vor să prindă nominalizări și eventuale premii la Oscar.

Gigantul din zona streamingului video nu s-a dezis nici în perioada sărbătorilor și a venit cu un film numai bun de văzut în această perioadă. Se numește Klaus și s-a dovedit un pariu câștigător.

Câți oameni s-au uitat la Klaus pe Netflix

Netflix a anunțat că producția Klaus a atins 30 de milioane de vizionări în întreaga lume. Și toate aceste vizionări au venit în doar o lună de la lansare. A devenit, practic, una dintre cele mai vizionate producții originale lansate de compania americană. Iar calculele nu-i includ și pe cei care s-au uitat încă o dată la film. Numărul lor ar putea fi și mai mare de atât mai ales că

E drept că la acest record au contribuit și câteva aspecte. În weekendul 15-17 noiembrie, de exemplu, Klaus a putut fi vizonat gratuit de către cei care nu aveau cont pe platformă. Chiar dacă a fost vorba de trei zile, e posibil ca o parte din vizionări să fi venit și de acolo. Succesul Klaus mai este important pentru Netflix și din alt punct de vedere.

Este, practic, confirmarea că filmele dedicate copiilor și producțiile care se vizionează în familie pot concura cu originalele Disney, disponibile pe platforma recent lansată Disney+.

Despre ce e vorba în animație

Klaus este o comedie animată de sărbători, regizată de co-creatorul celebrei animații Despicable Me, Sergio Pablos. Când Jesper iese în evidență ca cel mai slab elev al academiei poștale, el este staționat pe o insulă înghețată la nord de cercul polar arctic, unde localnicii, veșnic învrăjbiți, de abia schimbă o vorbă, darămite să își trimită scrisori.

Jesper aproape că renunță, dar găsește o aliată în profesoara Alva și îl descoperă pe Klaus, un tâmplar misterios care locuiește singur într-o casă plină de jucării lucrate manual. Aceste prietenii neașteptate readuc veselia în Smeerensburg, ceea ce creează o nouă lume plină de vecini binevoitori, tradiții magice și ciorapi atârnați cu grijă pe șemineuri.

Netflix spune că animația Klaus este desenată manual. Artiștii au desenat fiecare cadru în parte pe tablete digitale. Ultima producție de acest gen lansată pentru o audiență de asemenea amploare a fost filmul Dissney „Prințesa și Broscoiul”, în 2009.