Facebook va modifica radical butonul Like ca să nu mai fugi după faimă

Facebook va modifica radical butonul Like ca să nu mai fugi după faimă
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
16:36 30.09.2019

Butonul Like e iconic pentru Facebook. Și acum a devenit o povară, așa că rețeaua socială vrea să-i limiteze efectele. A început deja testul, iar în curând ar putea fi la nivel mondial.

Butonul Like a fost una dintre cele mai bune idei pe care Facebook le-a avut. I-a permis să colecteze date despre utilizatori chiar și când aceștia nu erau pe platformă și-a devenit un simbol pentru rețea. Doar că acum Facebook e o platformă cu aproape două miliarde de utilizatori.

Într-o încercare de-a opri răspândirea falsurilor, dar și de-a diminua fuga după popularitate, Facebook va ascunde numărul de like-uri. Cel care a publicat ceva va ști cât de populară sau nu e opinia sa, dar nu și ceilalți.

De ce vrea Facebook să ascundă numărul de like-uri

Facebook like numar ascuns

Strategia asta a Facebook a început cu Instagram, unde în anumite țări deja a eliminat numărul aprecierilor. Astfel, cel care publică vede ce succes au imaginile, dar nu și ceilalți.

Opțiunea aceasta pentru Facebook a început să fie testată în Australia. Apare după cum vezi în imaginea de mai sus: [numele unui utilizator] și alții. Numărul comentariilor au rămas acolo, astfel ca e posibil ca asta să influențeze, totuși, răspândirea unui mesaj care ar putea fi fals.

„Derulăm niște teste care ascund numărul de like-uri, reacții și vizualizări pe video”, a explicat Facebook. Face asta, cel puțin la nivel oficial, ca să vadă dacă schimbă cu ceva experiența de utilizare a rețelei pentru utilizatori. Scopul mai mare e să elimine presiune de-a face cifre mari, ceea ce ar transmite că mesajul respectiv sau videoclipul sunt populare.

Compania are o problemă imensă cu dezinformarea și urmează alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii. Rețeaua socială a ieșit destul de prost după alegerile câștigate de Donald Trump și acum încearcă să limite răspândirea mesajelor false. Dacă e vreun indicator al succesului testul cu Instagram, oamenii apreciază eliminarea numărului de like-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: CNET
Etichete: