Schimbarea șocantă din Instagram se întâmplă de azi: nu o să mai recunoști influencerii

Schimbarea șocantă din Instagram se întâmplă de azi: nu o să mai recunoști influencerii

Mai multe studii au corelat activitatea pe rețelele sociale cu scăderea încrederii în sine, iar creatorii Instagram vor să remedieze parțial această problemă.

În urmă cu câteva luni, au apărut primele zvonuri legate de o schimbare semnificativă a funcționalității Instagram. Mulți au crezut că este doar o speculație, iar dezvoltatorii rețelei sociale nu vor avea curajul să implementeze o modificare atât de radicală a modului în care operează platforma. Este vorba de eliminarea numărului de like-uri pentru postările pe care le vezi online.

Începând de astăzi, 18 iulie 2019, Instagram a început testul în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia și Brazilia, conform detaliilor publicate de BBC. În funcție de feedbackul primit de la utilizatorii din teritoriile menționate mai sus, schimbarea va deveni permanentă și se va aplica tuturor utilizatorilor rețelei sociale. Momentan, este promovată ca fiind un experiment la scară largă.

Conform dezvoltatorilor, eliminarea numărului de like-uri de la postările persoanelor pe care le urmărești ar trebui să micșoreze semnificativ presiunea socială. Practic, pentru că nu vei mai vedea postări cu un milion de like-uri, ar trebui să simți mai confortabil când creațiile tale generează 100 de like-uri.

Nu este foarte clar dacă această schimbare va ajunge la un moment dat și la compania mamă, Facebook, dar este puțin probabil să se întâmple, având în vedere că adevărații influenceri de pe internet sunt pe Instagram, Twitter sau YouTube, prea puțin pe cea mai mare rețea socială din lume. Motivația constă în faptul că Facebook gravitează în jurul unor cercuri de prieteni, nu a unor urmăritori.

Experimentul, care începe joi, presupune ca utilizatorii să vadă numele unui alt utilizator împreună cu textul „și alții”, în loc de a vedea în fluxul de postări numărul celor care au apreciat postările celorlalți. Practic, vei vedea Vasilică and others liked this post (Lui Vasilică și altora le-a plăcut această postare). Utilizatorii vor putea în continuare să vadă numărul de like-uri pe care îl primesc la propriile postări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC