Facebook OS: planul companiei prin care vrea să înlocuiască Android

Facebook OS: planul companiei prin care vrea să înlocuiască Android

Facebook lucrează acum la propriul sistem de operare, ca să nu mai fie nevoită să depindă de Android pentru produsele sale.

Noul proiect al lui Zuckerberg vine ca o surpriză pentru mulți. La prima vedere, un sistem de operare propriu ar putea părea destul de inutil. Totuși, compania are câteva produse care ar beneficia de așa ceva, iar acest nou sistem de operare ar putea-o ajuta să nu mai depindă de Android.  Este vorba despre două dispozitive create de Facebook: Oculus și Portal. În prezent, acestea funcționează cu versiuni modificate de Android. Astfel, prin creearea unui sistem de operare, Facebook ar înlocui produsul oferit de Google cu unul propriu.

Pe lângă cele două dispozitive pe care deja le deține, compania mai lucrează la altceva: ochelari AR. Momentan, aceștia sunt cunoscuți sub numele de cod Orion și ar urma să apară undeva în 2023.

Ce planuri are Facebook cu noul OS

Nu există suficient de multe informații pentru a ne da seama exact ce planuri are gigantul tech. Pentru asta, l-a „recrutat” pe Mark Lucovsky, co-autor al sistemului de operare Windows NT.

Totuși, noul OS nu va afecta utilizatorii. Crearea sa nu înseamnă că aplicația rețelei sociale nu va mai fi disponibilă pe telefoanele cu Android.

„Ne dorim cu adevărat să ne asigurăm că următoarea generație va avea spațiu pentru noi”, a declarat Andrew Bosworth, șeful hardware al Facebook „Nu credem că putem avea încredere pe piață sau concurenți pentru a ne asigura că acesta este cazul. Și așa o vom face singuri”, a mai adăugat acesta.

Nu e prima dată când compania încearcă să facă ceva similar. Totuși, ultima încercare nu a mers atât de bine. Rezultatul a fost o versiune de Android care a rulat pe un singur telefon produs de HTC, în 2013.

Facebook nu a anunțat când va fi gata proiectul.

Sursa: techrunch
Etichete: