Facebook Messenger se transformă în aplicație dedicată, de desktop

Facebook Messenger se transformă în aplicație dedicată, de desktop

Facebook Messenger funcționează de mulți ani ca o aplicație dedicată pentru mobile, dar se pare că va exista și o iterație pentru desktop-uri și laptopuri.

Există o probabilitate foarte mare să folosești Facebook Messenger pe iPhone sau Android. În cazul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului la birou și nu vrei să ai în permanență un browser deschis, cei de la Facebook s-au decis să-ți facă viața mai ușoară.

Dacă ești dependent de Messenger, nu va mai dura mult până când vei avea o aplicație dedicată pe laptopul sau desktopul tău cu Windows sau macOS, în acest sens. O aplicație dedicată de Facebook pentru cele două sisteme de operare este puțin probabilă, dar un program dedicat de chat și videoconferință te va ajuta să fii mai eficient la birou.

În contextul în care există de mult timp o aplicație WhatsApp pentru desktop sau o aplicație Telegram, absența Facebook Messenger pe Windows sau macOS reprezenta un handicap. În cadrul celei mai recente conferințe F8, oficialii gigantului american au confirmat să situația se va remedia în acest an.

Până la finele lui 2019, fără o promisiune exactă legată de dată, cei de la Facebook au confirmat că va exista o aplicație Messenger pentru desktopuri și laptopuri. În continuare vei avea posibilitatea să folosești Messenger în versiunea web, folosind browserul tău preferat. Această particularitatea nu se va schimba. Dacă te ajută însă să nu ai un browser pornit sau nu ai posibilitatea să faci acest lucru la muncă, aplicația dedicată de Facebook Messenger va fi alternativa perfectă.

”Oamenii vor să continue o conversație de pe orice dispozitiv, fără efort, dar, uneori, își doresc doar să aibă acces la un pic mai mult spațiu pentru a partaja conținut și pentru a interacționa cu oamenii dragi.”, se arată în comunicatul pentru anunțarea aplicației. În mod previzibil, noul program îți va permite să comunici în format text, audio sau video.

Citește și: