Facebook e peste tot în viața ta, iar acest top al deceniului e încă o dovadă

Facebook e peste tot în viața ta, iar acest top al deceniului e încă o dovadă

În 2007, Apple lansa primul iPhone. Au urmat trei ani în care Google, prin Android, s-a remarcat ca o alternativă și apoi rival excelent. Între timp, avem telefoane inteligente cu acces la mii de aplicații. În ultimul deceniu, Facebook a ajuns să controleze cele mai importante dintre acestea.

Ultimul deceniu a fost caracterizat de-o creștere incredibilă a Facebook. De la nivelul unei rețele sociale făcută la cămin până la lider mondial în comunicații, dezinformare, virale și faimă. Acum, avem un top cu aplicațiile care au însemnat ceva în ultimii 10 ani.

E un deceniu caracterizat de adopția rapidă a telefoanelor inteligente, iar acum au devenit parte din viața noastră. Intrăm astfel în 2020 cu obiceiul de-a ne organiza viața prin aplicații ca cele de la Facebook și pe telefoane de la Apple, Samsung, Google și o mulțime de alți producători.

Cât aplicații controlează Facebook – dintre cele mai populare în ultimii 10 ani?

  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter

La început a fost doar Facebook. Apoi, Messenger s-a dezvoltat natural într-o aplicație de sine stătătoare care are în prezent peste un miliard de utilizatori. Instagram a fost cumpărată cu un miliard de dolari, iar WhatsApp cu 19 miliarde de dolari. Și pe toate le controlează Facebook, după cum și încearcă să-ți arate cu ultima schimbare semnificativă.

Snapchat a fost un produs pe care rețeaua socială a vrut să-l cumpere cu circa trei miliarde de dolari. N-a avut succes. Skype e controlată acum de Microsoft, TikTok e controlată de o companie din China, UC Browser e una dintre surprize, YouTube e la Google, iar Twitter încă rezistă și există.

Ca idee, topul acesta este împărțite între companii americane și chineze. Și atât. TikTok și UC Browser sunt din Asia, prima controlată de ByteDance, a doua de Alibaba. Să așteptăm cu entuziasm și interes deceniul următor.

Citește și:
Sursa: Mashable