Facebook îți colectează datele chiar și după ce îți dezactivezi contul

Facebook îți colectează datele chiar și după ce îți dezactivezi contul

E clar că Facebook știe multe despre activitatea noastră online, dar pare să te monitorizeze chiar și când credeai că ai scăpat.

Dezactivarea contului de Facebook este o activitate destul de comună. Este o soluție pentru cei care vor o pauză de la rețeaua socială sau o variantă care îi poate ajuta să stea mai puțin în mediul online.

Totuși, dezactivarea temporară nu te face invizibil decât pentru prietenii tăi, nu și pentru companie în sine. Dacă ți-ai dezactivat contul într-o încercare de evitare ca datele tale să fie distribuite către gigantul tech, ai făcut-o degeaba.

Dezactivarea contului de Facebook se află într-o zonă incertă în ceea ce privește politica de confidențialitate a rețelei sociale. Pe de-o parte, politica Facebook spune clar: „Dacă nu doriți să vă ștergeți contul, însă doriți să întrerupeți temporar utilizarea Produselor, aveți alternativa de a vă dezactiva contul”.

Pe de altă parte, nu menționează nimic în legătură cu securitatea datelor personale în perioada în care contul este dezactivat. Potrivit unui nou raport, în cazul acesta, confidențialitatea abia există.

Cum Facebook colectează date despre tine

Facebook continuă să colecteze date despre tine, chiar și după ce alegi să renunți temporar la serviciile rețelei sociale. Totul funcționează exact la fel ca atunci când pur și simplu te deconectezi de la cont. Deși nu mai ești conectat, compania tot îți poate monitoriza activitatea online și poate folosi aceste date pe care le știe despre tine.

Totul pentru a-ți arăta reclame personalizate în cazul în care vei vrea să te întorci pe platformă. Bineînțeles, compania exact asta vrea.

Îți șterge datele doar în momentul în care îți ștergi complet contul de pe platformă. Deci dacă vrei să nu mai ai nicio legătură cu Facebook, exact asta vei fi nevoit să faci. Abia atunci datele tale vor fi inaccesibile pentru rețeaua socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Slashgear