Modificarile aduse de Google politicilor de confidentialitate vor fi atacate incateva zile de comisia UE

Modificarile aduse de Google politicilor de confidentialitate vor fi atacate incateva zile de comisia UE

Ticketed-Street-View-CarAutoritatile germane au luat din nou in vizor gigantul Google ca raspuns la afirmatiile acestuia cum ca nu ar fi sters toate informatiile colectate de masinile Street View acum ceva vreme. nici Elvetia nu sunt mai prejos cand vine vorba de confidentialitatea informatiilor.

Modificarea unilaterala a politicii de confidentialitate Google va intra sub focurile comisiei europene pentru protectia datelor in termen de cateva zile. Schimbarile termenilor anuntate de Google in luna ianuarie a acestui an au intrat in vigoare doua luni mai tarziu, si implica informatiile coletate prin serviciile de cautare, mail si YouTube adunandu-le intr-un singur loc si aplicand aceleasi reguli pentru acestea. Sunt sigur ca multi dintre voi ati fost notificati de aceste schimbari daca sunteti utilizatori ai serviciilor respective insa ati trecut repede cu vederea peste acestea. Totusi aceste modificari au atras critici masive din partea utilizatorilor si a presei, fiind sesizate si de catre UE, care sunt de parere ca acestea incalca regulile de confidentialitate ale Uniunii Europene.

Daca se va decide ca Google trebuie sa rectifice aceste reguli si sa revina la procedurile initiale de colectare si pastrare a datelor problema ar fi destul de grava, fiind descrisa ca o incercare de „a reface ouale dintr-o omleta.” Poate nu este cea mai buna expresie insa acestea au fost cuvintele comisarilor europeni.

In functie de tara, puterea de decizie a comisiei pentru confidentialitate este mai mica sau mai mare. In UK de exemplu, chiar daca nu s-a comentat legat de acest caz in parte, se poate actiona asupra companiei respective sa revina la reglementarile initiale.

Google este deja investigat de comisia europeana care precizeaza ca modul in care ordoneaza rezultatele cautarii si foloseste continutul altor site-uri incalca regulile competitive. Critica cea mai agresiva adusa companiei anchetata este cea ca nu a permis utilizatorilor sa opteze pentru un regulament dorit, in functie de acesta sa primeasca sau nu rezultate sau informatii despre platforma. Vom vedea asadar in cateva saptamanai care este rezultatul discutiilor si care vor fi masurile luate in aceasta situatie.