Facebook bate ultimul cui în Windows Phone: ce s-a întâmplat cu platforma Microsoft

Facebook bate ultimul cui în Windows Phone: ce s-a întâmplat cu platforma Microsoft

Poate ai uitat de Windows Phone, dar telefoanele cu acel sistem de operare au fost foarte bune la un moment dat și multe dintre ele se mai află în circulație. Facebook a găsit însă soluția să te motiveze să faci un upgrade.

A trecut deja aproape un an din momentul în care Microsoft a anunțat că încetează să mai furnizeze suport și actualizări pentru ultimul său sistem de operare dedicat telefoanelor mobile. Încă de atunci, aveai mai mult de pierdut decât de câștigat, dacă te ambiționai să folosești în continuare un smartphone cu Windows Phone.

Ca lucrurile să fie însă și mai clare pentru acei utilizatori de mobile care nu au vrut să renunțe la Windows pe telefon, cei de la Facebook au venit cu o veste proastă. Informația cu pricina a fost ulterior confirmată de către un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Engadget.

Ideea este una cât se poate de simplă. Începând cu 30 aprilie, Facebook va înceta să ofere suport pentru aplicațiile din portofoliu dedicate versiunii de mobile a Windows. Din acel moment, dacă vrei să îți mai accesezi profilul de Facebook sau Instagram de pe unul dintre telefoanele cu Windows Phone, vei fi nevoit să o faci prin intermediul browserului tău preferat de pe aparat.

Primele sesizări pe marginea acestui subiect au apărut pe parcursul weekend-ului. Mai mulți utilizatori de Windows Phone au început să se plângă pe Reddit în legătură cu o notificare pe care au primit-o pe aparate. Prin mesajul cu pricina li se aducea la cunoștință că Instagram va retrage compatibilitatea aplicației de Windows Phone cu rețeaua socială omonimă începând cu 30 aprilie.

La această oră, Facebook, Instagram și Facebook Messenger sunt cele mai descărcate aplicații din Microsoft Store. Din păcate, nu avem o statistică exactă legată de numărul exact de persoane afectate. În altă ordine de idei, vestea nu ar trebui să uimească pe nimeni, având în vedere cota de piață infimă a acelei platforme de mobile.

Citește și:
Sursa: Engadget