Facebook interzice cele mai stupide aplicații de pe rețeaua socială

Facebook interzice cele mai stupide aplicații de pe rețeaua socială

Facebook este zilnic ținta criticilor utilizatorilor nemulțumiți. Compania ia acum măsuri care nu-i vor ajuta prea mult pe aceștia.

Compania va face câteva update-uri pe platformă care „fac parte din angajamentele noastre continue privind confidențialitatea și securitatea”.

Facebook a anunțat printr-o postare pe blog că va acorda o atenție mărită testelor de personalitate pe care utilizatorii le pot face pe rețeaua socială. Spune că politicile de pe platformă vor fi modificate pentru ca aplicațiile cu o utilitate minimă să nu mai fie permise. Printre acestea se numără și testele de personalitate.

De asemenea, va înlătura accesul de pe platformă al unor API-uri. Actualele aplicații de pe Facebook care folosesc aceste API-uri nu vor mai avea acces din 30 iulie.

Partea bună este că update-ul specifică și că aplicațiile nu vor mai putea solicita date care nu îmbogățesc experiența utilizatorilor în aplicație. Totuși, nu este clar la ce date se referă Facebook mai exact. Compania este renumită pentru nenumăratele încercări de înfrumusețare a adevărului, deci nu ar trebui să luăm ca atare, nici de data aceasta, informațiile pe care ni le oferă.

De ce măsura Facebook este, de fapt, inutilă

Ideea pare una bună, mai ales pentru că ne este deja familiar contextul în care scurgerea de date către Cambridge Analytica a fost posibilă. Totul a pornit de la un test de personalitate de pe Facebook. Totuși, cum deja ne-a obișnuit, măsura luată de companie nu e chiar ceea ce pare.

Potrivit politicii platformei, aplicațiile nepermise vor fi cele care „furnizează (sau pretind că oferă) utilizatorilor evaluări ale personalității, ale atributelor personale, ale trăsăturilor de caracter, ale tendințelor comportamentale sau [aplicațiile] ale căror funcții de bază implică realizarea de predicții despre cine este utilizatorul”.

Totuși, reprezentanții companiei au clarificat puțin informațiile din postare. Un purtător de cuvânt Facebook a declarat pentru BGR că acele teste de personalitate nu vor fi, de fapt, interzise. „Vor fi supuse unei examinări sporite”, a declarat acesta.

Deci măsura îi va ajuta pe utilizatori foarte puțin spre deloc.

Citește și:
Sursa: Mashable