27 sept. 2019 | 16:47

Facebook, picat: cât de mari au fost problemele în România

ACTUALITATE
Facebook, picat: cât de mari au fost problemele în România

Facebook a avut probleme grave în Europa pe 27 septembrie. Mai multe țări au fost afectate, printre care și România.

ACTUALIZARE 17.03 Dificultățile Facebook au fost remediate. Utilizatorii cărora nu li se încărca nimic în News Feed sau care nici nu puteai accesa rețeaua susțin că și-a revenit. Mai jos este mesajul original publicat la data la care rețeaua socială avea probleme.


Mii de utilizatori din Europa se plâng că rețeaua socială Facebook e instabilă. Primele semne ale unei indisponibilități la scară mai mare au început la ora 16 (ora României).

Conform datelor platformei Down Detector, cele mai multe probleme ale Facebook sunt în Marea Britanie, Portugalia, Franța, Germania și în Ungaria. Cel puțin acolo raportează dificultăți în folosirea platformei cei mai mulți utilizatori.

În cazul României, instabilitatea rețelei e mai mult în București. În Polonia, pe de altă parte, problemele sunt răspândite în mai multe orașe din țară.

Ce probleme a avut Facebook în Europa și România

Facebook a picat mesaj eroare

Facebook a picat news feed

Utilizatorii care au raportat probleme în folosirea rețelei sociale susțin că e total blackout, adică nimic nu e funcțional. Aproape jumătate dintre aceștia spun că nu pot folosi niciunul dintre produsele companiei. News Feed e al doilea cel mai afectat serviciu, pentru cei care pot accesa Facebook. Apoi, unii utilizatori au probleme cu autentificarea.

„Sorry, something went wrong” e, probabil, cel mai citit mesaj acum de pe Facebook. Problemele afectează, în mare parte, versiunea web. Pe telefon, în aplicație, rețeaua socială n-a fost atât de rău lovită.

WhatsApp n-are, deocamdată, nicio problemă.

Ultimele probleme de care s-a lovit Facebook au fost în iulie. Atunci, toate cele trei servicii ale sale au fost afectate: Instagram, WhatsApp și rețeaua socială. Și atunci Europa a fost cel mai puternic lovită. Totuși, o eroare din iulie le-a arătat tuturor ceva interesant: cum „citește” Facebook imaginile ca să știe ce-i în fiecare. Eroarea asta a ținut ceva timp, iar pe Twitter a fost rost de ceva ironii la adresa companiei.

Dacă în trecut era normal să faci glume că te muți pe Twitter, probabil că atât timp cât funcționează Instagram, cei mai mulți vor alege acea platformă. Sau poate TikTok în ultimă instanță.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele