O extensie de Chrome te ajută să înveți limbi străine cu Netflix

O extensie de Chrome te ajută să înveți limbi străine cu Netflix

Printr-o extensie de Google Chrome, un dezvoltator te ajută să înveți o limbă străină utilizând două subtitrări afișate simultan și alte câteva artificii.

O soluție foarte eficientă de a învăța o limbă străină este imersiunea. Practic, te înconjori de vorbitori ai limbii dorite și nu apelezi la o soluție tradițională de a învăța ca la școală. În orice caz, dacă vrei să-ți urmărești serialul preferat de pe Netflix și să înveți să comunici mai bine într-o limbă străin, o nouă extensie de Chrome facilitează procesul.

Intitulată Language Learning with Netflix, noua extensie de Google Chrome poate fi descărcată de la această adresă. Mecanismul central al extensiei constă în afișarea simultană a două subtitrări pe ecran și corelarea cuvintelor din cele două limbi pentru a te ajuta să înțelegi traducerea lor. Nu vei deveni foarte bun la gramatică datorită acestui sistem, dar vei învăța cu siguranță o serie de cuvinte noi.

Ideal ar fi să te folosești de acest sistem când ai deja vagi cunoștințe legate de o limbă. Astfel, metoda subtitrărilor multiple se va dovedi a fi semnificativ mai eficientă. În funcție nivelul tău de vocabular, pe care îl definești în extensie, cuvintele mai rare sau puțin utile apar pe ecran cu gri pentru a nu te distrage de la efortul tău.

Dacă poziționezi mouse-ul peste un cuvânt, va apărea o fereastră cu un mic dicționar explicativ. În plus, îl poți auzi pronunțat printr-un al doilea click pe el. Dialogul din filmul la care te uiți poate fi încetinit cu același scop de a facilita procesul educativ. Eventual, poți opta pentru punerea pe pauză a filmului înainte să dispară fiecare set de tritrări de pe ecran, ca tu să dictezi ritmul în care înveți.

Noua extensie este rezultatul munci a doi dezvoltatori, David Wilkinson and Ognjen Apic. Ei au mai colaborat în trecut la o aplicație pentru învățat limbi străine, înainte să lucreze la Language Learning with Netflix. Momentan, extensia este gratuită împreună cu toate funcțiile detaliate mai sus, dar va exista și o versiune contra cost în viitor.

Citește și: