Există o explicație științifică pentru pozele cu mâncare de pe Instagram

Există o explicație științifică pentru pozele cu mâncare de pe Instagram

Cu siguranță ai și tu în lista ta de prieteni acei oameni care adoră să publice fotografii cu mâncare pe Instagram. Ei bine, știința are o explicație pentru această nevoie a oamenilor.

Potrivit unui studiu, se pare că oamenii nu fac asta pentru a se lăuda, ci pentru că fotografiile te ajută să te bucuri mai mult de experiențele pe care le trăiești.

La studiu au luat parte 2.000 de participanți, care au fost puși în nouă situații diferite, dintre care amintim: vizitarea unui muzeu, excursii cu un autobuz turistic și inclusiv luarea prânzului. Jumătate dintre participanți au primit instrucțiuni să facă fotografii, în timp ce restul nu.

E ceva bucurie în a te lăuda pe Instagram

Rezultatele au arătat că participanții care au făcut poze la locuri sau la mâncare s-au simțit mai fericiți și s-au bucurat mult mai mult de experiența trăită. Asta pentru că, explică specialiștii, fotografiile determină o atenție sporită asupra aspectelor vizuale, relevante pentru experiența respectivă. Deși, sună surprinzător, dar exact același principiu e valabil și în cazul mâncării.

„Când subiecților li s-a cerut să facă cel puțin trei poze felului de mâncare consumată la prânz, s-au bucurat mai mult de ea, comparativ cu cei care nu au fotografiat-o”, a declarat Kristin Diehl, profesor de marketing la University of Southern California Marshall School of Business și autoarea studiului.

De asemenea, se pare că întârzierea momentului în care mănânci ce ai în farfurie te poate face să savurezi mai mult. Ei bine, asta explică toate fotografiile cu salate pe care le publică oamenii pe Instagram, însoțite, desigur, de hashtaguri precum #healthyliving #diet și altele din gama asta.

Concluzia e că, dacă te simți mai fericit, e în regulă să îți pozezi mâncarea și să stai 20 de minute pentru a edita poza ulterior. Doar să nu aștepți prea mult, că se răcește.

Citește și:
Etichete: