Cât de bine trăiesc hackerii ruși din cea mai mare grupare de atacatori cibernetici

Cât de bine trăiesc hackerii ruși din cea mai mare grupare de atacatori cibernetici
Sursa foto: NCA | Una dintre mașinile hackerilor ruși din Evil Corp

Evil Corp este una dintre cele mai mari gurpări de hackeri din lume, iar viața pe care o duc membrii săi e la fel de luxoasă precum ți-o imaginai.

Autoritățile americane i-a identificat pe doi dintre membrii grupării de hackeri. Maksim Yakubets și Igor Turashev au fost acuzați de fraudă bancară. De asemenea, au fost sancționați și pentru dezvoltarea și f0losirea unui malware numit Dridex cu ajutorul căruia au furat detalii bancare de la utilizatori din 40 de țări.

În total, autoritățile americane estimează că Evil Corp ar fi furat aproximativ 100 de milioane de dolari. Asta o face una dintre cele mai mari grupări de acest tip din lume.

National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie a arătat câteva fotografii cu cei doi hackeri prinși, iar acestea îți vor arăta cât de bine o duc cei doi.

Yakubets are 32 de ani și se presupune a fi liderul organizației. Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informații care duc la arestarea acestuia.

Cât de bine o duc hackerii din Evil Corp cu banii furați

NCA a distribuit o serie dde fotografii în care se poate vedea, în primul rând, ce mașini luxoase dețin cei doi hackeri ruși. Printre vehiculele celor doi se numără un Audi R8, un Lamborghini Huracan și un Nissan GTR.

NCA
NCA

Partea interesantă e că numărul de înmatriculare de la una dintre mașinile sale este echivalentul pentru „hoț” în rusă.

De asemenea, o altă fotografie îl arată pe Maksim Yakubets cu un teanc înalt de bani în brațe.

NCA

În plus, există și o fotografie cu nunta extrem de scumpă a lui Yajubets, care pare mai degrabă desprinsă din noaptea de Revelion din centrul New York-ului. Potrivit NCA, aceasta ar fi costat un sfert de milion de lire.

NCA

În prezent, cei doi membri Evil Corp se află în Rusia și nu pot părăsi țara dacă nu vor să fie arestați. Rămâne de văzut dacă Statele Unite îi vor putea extrăda pe aceștia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: VIce
Etichete: