17 apr. 2019 | 12:00

Când poți să încerci și tu să bați AI-ul care a învins profesioniștii de Dota 2

ACTUALITATE
Când poți să încerci și tu să bați AI-ul care a învins profesioniștii de Dota 2

Ești fan DOTA și te consideri mare jucător? Atunci poți să-ți măsori forțele cu AI-ul care a învins cei mai buni jucători din prezent.

Doar în weekendul care urmează (20-21 aprilie) jucătorii de DOTA 2 își pot încerca mâna împotriva OpenAI, sistemul de inteligență artificială care a bătut tot ceea ce a prins în cale până în prezent. Cea mai recentă victimă a fost chiar echipa OG, cea care a câștigat prestigiosul turneu The International 2018.

AI-ul a învățat să joace DOTA 2 printr-o tehnică numită „învățare profundă consolidată”, adică AI-ul a urmărit și învățat în zece luni 45.000 de ani de DOTA 2. Asta numesc eu eficiență!

Sistemul a evoluat treptat și a fost pus în luptă cu diferiți oponenți, iar recent a depășit cea mai mare provocare, să învingă echipa profesionistă numărul 1 din acest sport.

Ce trebuie să faci ca să joci împotriva OpenAI

Acum, sistemul iese din regimul coordonat al turneelor și-l aruncă în „haosul” meciurilor la liber. Astfel, în weekendul 20-21 aprilie, jucătorii de DOTA 2 vor putea luptă împotriva inteligenței artificiale. Ideea din spatele acestui eveniment este aceea de a testa sistemul împotriva unui public cu strategii mai puțin cunoscute, împotriva unui public imprevizibil.

Dacă ești curios să afli cât de puternic și cât de bine joacă OpenAI atunci trebuie să profiți și să te înscri la eveniment.

Ce trebuie să faci să joci DOTA 2 împotriva OpenAI

1. Intră în contul de Steam în browser
2. Intră pe pagina oficială a OpenAI Five Arena
3. Apeși Register to Play
4. Completezi datele și să alegi dacă vrei să joci 5v5, împreună cu alți oameni sau alături de computer
5. Apeși Register și vei fi notificat când evenimentul este live

Va fi interesant de observat ce se va întâmpla și sunt curios să aflu dacă o mână de oameni de pe internet vor reuși ceea ce echipele profesioniste nu au reușit, să învingă inteligența artificială.