Digi Mobil face schimbarea pe care o așteptau toți utilizatorii. Ce este HD voice și cum vor fi altfel apelurile tale

Digi Mobil face schimbarea pe care o așteptau toți utilizatorii.  Ce este HD voice și cum vor fi altfel apelurile tale

Digi Mobil extinde calitatea HD Voice la toată rețeaua. Chiar dacă încă folosești 3G, Digi sporește calitatea convorbirilor telefonice.

Digi Mobil vine cu această veste mult așteptată de toți utilizatorii care, în 2019, încă au telefoane care folosesc doar 3G. Desigur, e utilă și atunci când ești în afara ariei 4G și trebuie să te mulțumești doar cu 3G.

HD Voice este disponibil în toată rețeaua Digi Mobil din 28 martie. Totul a început în 2017, când compania a lansat serviciile VoLTE (pentru 4G) și VoWiFi care-ți permit de atunci să auzi apelurile la calitate HD.

Deci, această facilitate era deja disponibilă în rețeaua 4G, sub denumirea VoLTE. Noua caracteristică a serviciului de voce aduce o calitate superioară apelurilor telefonice, sunetul este mai clar, eliminându-se zgomotul de fundal. Funcția își dovedește utilitatea cu precădere atunci când se comunică din mediul exterior, în zone aglomerate și zgomotoase, sau în conferințele telefonice.

Ce este HD Voice de la Digi Mobil

„HD Voice (3G) este un serviciu care aduce un plus de calitate apelurilor telefonice, în special celor efectuate din medii cu zgomot ambiental. Singura condiție pentru a beneficia de această funcție este ca telefoanele utilizate de apelant și de apelat să aibă acces la rețeaua 3G și să poată face redarea vocii în standardul high-definition (HD). Acest lucru poate fi verificat în specificațiile tehnice ale aparatului telefonic. Practic, utilizatorul beneficiază in cazul apelurilor 3G de o calitate similară celor efectuate prin serviciile VoLTE și VoWiFi, disponibile doar în rețeaua 4G, încă din 2017”, a declarat Cătălin Neagoe, directorul Diviziei de Telefonie Fixă și Comunicații Mobile.

VoLTE funcționează ca unul de tip VoIP, folosindu-se de rețeaua 4G/LTE de date mobile a companiei. În loc să consumi minute, vei consuma trafic de internet atunci când ai la dispoziție posibilitatea de a efectua un asemenea apel, încurajându-se digitalizarea serviciilor. De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde. Vezi AICI mai multe detalii.

Serviciul este disponibil gratuit pentru toți abonații Digi Mobil.

Activarea funcției se face automat, din telefon, dacă te afli în aria de acoperire 3G, în momentul apelării. În prezent, majoritatea telefoanelor sunt compatibile cu acest serviciu și, în consecință, nici apelatul și nici apelantul nu trebuie să intervină asupra setărilor.

În prezent, rețeaua 3G acoperă 99,5% din populația României, iar rețeaua 4G, 65% din populație.