Detaliul acesta ar putea schimba tot ce știai despre Marvel

Detaliul acesta ar putea schimba tot ce știai despre Marvel

În cei 11 ani în care Universul Cinematic Marvel ne-a încântat cu filme, ideea de bază a fost că totul este conectat.

Pe măsură ce filmele din cele trei faze ale Universului Cinematic Marvel au continuat să apară, lumea din benzile desenate a prins viață și a început să dea senzația că evenimentele și personajele devin din ce în ce mai conectate. Încet-încet, oamenii au îndrăgit tot mai mult eroii, până când aceștia din urmă au ajuns să devină precum o familie pentru fani.

Cu „Avengers: Endgame„, faza trei a Universului Cinematic Marvel s-a încheiat glorios. Poveștile multor personaje s-au terminat aici, pe când poveștile altora vor continua în filme ulterioare. În cel mai nou trailer pentru „Spider-Man: Far From Home”, avem un nou indiciu cu privire la ce rezervă viitorul pentru eroii Marvel.

O replică anume a atras atenția fanilor. Mai exact, când Peter Parker îl întâlnește pe Quentin Beck (adică pe rău-făcătorul Mysterio), Nick Fury îi spune adolescentului că acest Quentin vine dintr-un Pământ din altă dimensiune. „Pocnitul degetelor a făcut să apară o gaură în dimensiunea noastră”, îi explică Fury. Răspunsul lui Peter ar putea schimba tot ceea ce știam despre Marvel: „Adică zici că este un multivers?”.

Ideea de multivers a fost prezentată vag atât în „Doctor Strange”, cât și în „Avengers: Endgame”. Doar că de data aceasta existența multiversului este recunoscută în mod direct – ba mai mult, ea pare să aibă un efect direct asupra universului din film pe care îl cunoaștem noi. Acest multivers deschide uși nenumărate pentru noi eroi puternici – poate chiar mai puternici decât Thor și Captain Marvel, dar și pentru rău-făcători pe măsură – poate chiar mai răi decât Thanos.

Acest multivers va facilita și amestecul personajelor din viitorul film, „Eternals”, în universul pe care îl cunoaștem noi din filmele Marvel apărute până acum. Ba mai mult, acest lucru ar putea permite și altor personaje să își croiască drumul în Universul Cinematic Marvel, cum ar fi Magneto și Wolverine.

Sursa: Mashable