09 oct. 2019 | 10:00

Descoperiri științifice impresionante realizate de-a lungul timpului

ȘTIINȚĂ
Descoperiri științifice impresionante realizate de-a lungul timpului

De-a lungul timpului știința i-a ajutat pe cercetători să descopere și să înțeleagă o mulțime de lucruri fascinante de pe Pământ sau din Univers. Iată o listă cu cele mai spectaculoase descoperiri făcute până acum.

De exemplu, specialiștii au aflat că atunci când doi îndrăgostiți se privesc în ochi, bătăile inimilor lor se sincronizează. Iar asta nu se întâmplă doar în cazul persoanelor îndrăgostite, ci este un aspect valabil pentru toată lumea. De asemenea, se pare că atunci când citim un mesaj frumos primit de la prieteni sau de la familie, temperatura corpului începe să crească.

Și dacă tot suntem la capitolul sentimente mai trebuie să știi că redactarea unui mesaj de mulțumire pentru o anumită persoană îți va aduce mult mai multă fericire ție decât destinatarului.

Lucruri fascinante pe care nu le știai despre animale

Oamenii de știință au descoperit că leii își mângâie reciproc capetele în semn de prietenie. Și se pare că leii mai sunt capabili să simtă și ritmul muzicii, cel puțin așa susțin cercetătorii care au observat într-un adăpost din California, un leu care poate da din cap pe ritmul muzicii.

O altă descoperire din lumea animalelor ne arată că balenele și delfinii sunt printre puţinele mamifere care se împrietenesc şi cu alte specii, iar cimpanzeii sunt mult mai deștepți decât ai crede. Mai exact, aceștia din urmă îți construiesc în fiecare seară un nou adăpost și de fiecare dată folosesc frunzele mai fine pe post de pătură.

Descoperiri științifice din Univers

Una dintre nebuloasele descoperite în spaţiu are forma asemănătoare unui lamantin, motiv pentru care oamenii de ştiinţă au botezat-o „Nebuloasa Lamantin”, într-o ceremonie organizată special.

Un alt lucru fascinat din Univers ar fi faptul că trandafirii crescuți în spațiu au cu totul și cu totul alt miros. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns experții după ce au plantat un trandafir în spațiu.