De ce trimite Google SMS-uri de pe numărul tău fără să-ți zică

De ce trimite Google SMS-uri de pe numărul tău fără să-ți zică

Într-o turnură ciudată a exploatării telefonului tău de către companii, Google își trimite mesaje de pe numărul tău. Compania are și o explicație pentru asta și n-ar trebui să te panichezi.

Utilizatori din mai multe țări au descoperit că telefonul lor a trimis fără știrea lor mesaje către Google. Compania are acces la aceste numere, pentru că utilizatorii le-au conectat la contul lor. Ce nu știa nimeni până acum era că există acest schimb de mesaje.

Conform companiei, dacă îți conectezi numărul la cont, va verifica dacă este într-adevăr al tău. Iar mesajele de acum sunt o re-verificare. „Pentru siguranța ta, vom re-verifica din când în când numărul de telefon ca să ne asigurăm că încă este al tău. Când facem re-verificarea, s-ar putea să primești mesaje de la Google sau să vezi că au fost trimise mesaje către Google”, susține compania.

Un mesaj de tipul acesta, ca să verifici dacă ai pățit, e de forma: „Google verifică numărul alocat acestui dispozitiv”.

Cât de periculoasă e practica Google pentru tine?

Asta e încă o dovadă că Google știe extraordinar de multe despre tine. Și că, în esență, are control asupra telefonului tău cu Android. Vestea bună e însă că nu-i un atac informatic cu pierdere de date.

Compania n-a explicat însă cu exactitate de ce e nevoie de re-verificare. Măsura ar putea avea însă legătură cu sistemul de autentificare în doi paşi, cel mai des fiind folosit cu trimitere de SMS.

Această opțiune e utilă când vrei să-ți recuperezi parola sau când vrei să-ți recuperezi contul după ce ți-a fost spart. E încă un strat de securitate, ca să fie mai dificil pentru atacatorii cibernetici. Totodată, dacă telefonul este pierdut sau cartela aruncată și ajunge la altcineva, persoana respectivă poate folosi numărul pentru a obţine acces la datele tale.

În acest caz, ca în altele în care a fost vorba de companii ca Google, Facebook sau Amazon, ar fi ajutat mai mult transparența decât explicațiile ulterioare.

Citește și:
Sursa: 9to5google
Etichete: