De ce tot mai mulți doctori au trecut pe TikTok și cum îi ajută asta pe tineri

De ce tot mai mulți doctori au trecut pe TikTok și cum îi ajută asta pe tineri

TikTok a devenit o aplicație extrem de populară în rândul tinerilor. Dar se pare că și medicii consideră că se pot folosi de rețeaua de socializare. Și au ajuns să o folosească tot mai des.

TikTok e rețeaua de socializare deținută de chinezii de la ByteDance și a reușit să atragă tot mai mulți utilizatori. O folosesc în special tinerii, dar o să găsești acolo și foarte mulți influenceri, care au decis că au un spațiu foarte bun în care pot crește.

Acum, și medicii au decis să-și facă acolo un cont. Consideră că, în acest fel, mesajul lor ajunge mai repede la populația tânără, cea care nu pare să conștientize pe deplin pericolele de sănătate care pot fi întâlnite la tot pasul. Unul dintre se referă la țigările electronice.

Medicii au trecut pe TikTok

Medicii au început să-și deschidă conturi pe TikTok tocmai pentru ca mesajul lor să ajunge mai repede la tineri. Acolo vorbesc, între altele, despre pericolul reprezentat de țigările electronice, controalele ginecologice și alte curiozități medicale. Un medic din Minnesota, de exemplu, și-a deschis un cont pe TikTok tocmai pentru a spune cât de periculos e vaping-ul.

A adunat imediat nu mai puțin de 300.000 de urmăritori, mai ales că postează destul de des pentru a întreține interacțiunea. Multe dintre postările sale fac referire la impactul pe care-l au asupra adolescenților țigările electronice, împărțirea unei acadele cu alți prieteni sau controalele înainte de naștere.

Într-unul dintre videouri, doctorul le arată tinerilor cum arată plămânul unui om care a vapat. Imaginea e realizată la microscop, tocmai pentru ca adolescenții să conștientizeze riscurile la care se expun.

TikTok are o rețetă simplă, ceea ce poate explica, într-o oarecare măsură, succesul său. Cei care o folosesc filmează videoclipuri scurte, de maximum 15 secunde, de obicei pe un fundal muzical. Cele mai populare sunt fie cele în care utilizatorii mimează versurile melodiei care se aude, fie fac tot felul de mici sketch-uri sau dansuri care să prindă la publicul de pe TikTok.

Aplicația a câștigat popularitate și în România, dar americanii sunt îngrijorați din cauza legăturilor cu China. E motivul pentru care ar reprezenta o problemă de securitate națională. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: