07 mart. 2019 | 16:15

Dacia cucerește Franța: ce spune presa despre cea mai tare serie Dacia

ACTUALITATE
Dacia cucerește Franța: ce spune presa despre cea mai tare serie Dacia

Dacia a dus la salonul auto de la Geneva o serie nouă. E, totodată, în ediție limitată și presa franceză nu se mai oprește cu laudele.

Dacia a impresionat cu un motor nou – folosit și de Mercedes pe unele dintre modele sale. Acum e însă în centrul atenției o colecție specială. Dacia Ultimate cuprinde mai multe modele și va ajunge în câteva zeci de țări.

Până când o vom vedea în România, jurnaliștii francezi au avut primele impresii despre această ediție limitată. Trebuie să știi că, în unele regiuni, seria asta va fi cunoscută drept Techroad, cum ar fi în Franța, Italia, Marea Britanie sau în țările nordice. Ultimate și Techroad sunt una și aceeași.

„Dacia e de neoprit și începe anul 2019 sub auspiciile cele mai bune. Ediția limitată Techroad reflectă dorința de a urcă puțin în gamă. […] Dacia e un contructor low-cost și este iluzoriu să așteptăm de la el o serie specială plină de bling-bling-uri”, notează publicația Caradisiac, citată de Ziare.com.

Francezii au mai apreciat că Dacia Ultimate vine cu foarte multe dotări în această ediție limitată. Totodată, publicația mai sus citată susține că e atât de interesantă mașina, încât „nu poți dormi noaptea” de grijă că n-ai condus-o suficient. Marea noutate este legată de disponibilitatea a două nuanțe de culoare pentru caroserie: Fusion Red și Highland Grey. Mai mult, ediția limitată de mașini Dacia va avea inserții de culoare roșie pentru carcasele oglinzilor laterale și pentru jante.

Dacia Ultimate editie limitata

Ultimate cuprinde următoarele modele: Duster, Logan și gama Stepway, adică Sandero, Logan MCV, Lodgy și Dokker. Dacia Ultimate va fi distribuită în 44 de țări din lumea întreagă. În Europa, va fi disponibilă pentru comandă din martie.

Trebuie să știi și că noile modele vin cu motoarele bune pe care le-a anunțat grupul Renault în 2018. E vorba de motorul TCe 130 GPF și TCe 150 GPG.

În ceea ce privește prețul, că sigur te interesează asta, o Duster Ultimate, de exemplu, va costa 18.900 de euro pentru motorul TCe de 130 CP. Cea mai scumpă versiune va fi pe diesel: Blue dCi 115 4×4 la 21.750 de euro. Poți consulta însă toate prețurile aici, ca să știi dacă economisești pentru așa ceva sau nu.