Dacia bate cea mai tare mașină a britanicilor: unde e folosit automobilul românesc

Dacia bate cea mai tare mașină a britanicilor: unde e folosit automobilul românesc

Dacia începe să devină vedeta Europei. Modelul Logan MCV ar putea să bată cea mai cunoscută mașină a britanicilor londonezi și nu va fi deloc o performanță ușor de ignorat.

Dacă ai avut până acum o părere proastă despre mașinile Dacia, s-ar putea să-ți schimbi perspectiva, mai ales că unii dintre cei mai dificili europeni în materie de mașini sunt pregătiți să dea o șansă producătorului de la Mioveni.

Dacia Logan MCV va fi pusă la dispoziția companiilor de taxi din Londra. Asta ar putea însemna că legendarele London Cabs ar putea fi de domeniul trecutului.

Greu de crezut că englezul, ultraconservator din fire, va renunța la o mașină istorică de dragul unui MCV nou din Europa de Est? Poate că nu distruge peste noapte popularitatea taxiurilor negre din Londra, dar Dacia UK are de gând să-i atragă pe operatorii de servicii de taxi cu oferte tentante și profitabile.

Cum va arăta Dacia care va deveni taxi pe străzile din Londra

dacia logan mcv taxi londra (2)

Modelul care va fi disponibil pentru servicii de taximetrie este Dacia Logan MCV cu motorizare pe benzină, de 95 de cai-putere și versiunea Comfort Blue.

Modul în care companiile de taxi pot obține mașinile este mai mult o metodă de leasing, pentru că trebuie să plătească peste 280 de euro pe lună, timp de 48 de luni, prin contract.

dacia logan mcv taxi londra (2)

Un motor de 95 de cai-putere este ideal pentru o mașină folosită zilnic în regim de taxi, chiar dacă un Logan MCV pare puțin cam voluminos și ar fi fost necesari cel puțin 100 sau 115 cai-putere.

Avantajul unui motor mai mic se vede când vine vorba de consum. Dacia Logan MCV din Marea Britanie are un consum urban de doar 4,1 litri/100 km. În plus, emisiile de dioxid de carbon sunt și ele reduse – doar 97 – 103 g/km.

dacia logan mcv taxi londra (2)

Un consum redus și emisii poluante reduse sunt factori importanți pentru companiile de taxi atunci când își aleg flota.

Versiunea Comfort Blue oferă navigație prin satelit și aer condiționat, conexiune Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto, cruise control, senzori de parcare spate și oglinzi încălzite. Și, să nu uităm de volumul generos al portbagajului, de 573 de litri și de bancheta din spate rabatabilă.