Cea mai tare Dacia, testată: cum li s-a părut britanicilor mașina românească?

Cea mai tare Dacia, testată: cum li s-a părut britanicilor mașina românească?
18:15 24.04.2019

În aprilie, Dacia a anunțat seria Techroad și pentru piața din România. E o serie limitată creată pentru 2019 și are câteva beneficii semnificative.

Această serie limitată de la Dacia este creată pe structura celor mai bune versiuni de serie. Aici vorbim de Stepway pentru Dokker şi Lodgy, Stepway Prestige pentru Sandero şi Logan MCV, respectiv Prestige Plus pentru modelul Logan. În cazul modelului Duster, versiunea limitată este construită pe baza variantei Comfort.

Seria se numește Techroad și ediția specială vine la pachet cu dotări pe care le voiai, cum ar fi camera video pentru marșarier, senzori spate pentru parcare, aer condiționat automat și pachet City Plus. Acesta din urmă e folosit pe Duster și include o cameră multi-view, sistemul de navigație Media Nav Evolution și funcția de detectare a unghiului mort.

Ce spune presa britanică după ce-a testat Dacia Sandero Stepway, versiune Techroad

Critica din Marea Britanie vine la scurt timp după ce presa franceză a fost impresionată de seria Techroad.

„Totul este foarte deștept, cu adevărat. Noile elemente de design promit garanția că Sandero Stepway arată destul de inteligent și este relativ confortabilă în interior. Calitatea percepută nu se poate compara cu rivalele mai costisitoare, dar habitaclul este un loc în care nu ai probleme și este confortabil”, notează publicația Autocar.

„[Dacia Techroad] nu se poate lupta cu cele mai bune modele din clasă, fie că este voba de modele supermini, fie că sunt SUV-uri compacte. Ținuta de drum și manevrabilitatea sunt decente, cu puține aspecte de care să te plângi. Direcția este fermă, virajele sunt luate cu încredere”, a mai notat jurnalistul britanic.

Publicația a avut în teste o Dacia Sandero Stepway cu un motor turbo cu trei cilindri de 89 CP. Despre acesta a spus că oferă performanțe modeste, așa cum te-ai și aștepta de la prețul mașinii.

„E o mașină de buget, iar asta se observă mai mult la cutia de viteză care este mai rudimentară. Din momentul în care te obișnuiești cu ea și îți reglezi așteptările, nu prea mai ai de ce să te plângi. […] Dacă iei în considerare o Dacia Sandero, cu excepția cazului în care bugetul este chiar o problemă, am recomanda versiunea stilizată Stepway”, a mai informat Autocar. „Oferă un raport calitate / preț mai bun și are o gama mai largă de abilități. Dacă ar trebui să optezi pentru ediția Techroad este mai puțin cert. […] singura diferență reală este camera pentru marșarier și noile jante”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Autocar
Etichete: