Dacia excelentă de oraș, dar în care poți căra și porcul de Crăciun

Dacia excelentă de oraș, dar în care poți căra și porcul de Crăciun
Sursa foto: Monitor.bg

Poate n-ai crede că Dacia are unele mașini demne. Dar așa e cazul cu seria Stepway pe care n-o ai încă în România. Un model se remarcă însă cel mai mult din această serie și e vorba de Dacia Logan MCV. Britanicii l-au testat și au câteva impresii despre automobil.

Dacia Logan MCV e, pe scurt, o mașină practică. Ai spațiu de cărat, ai spațiu de transportat oameni și, în esență, a fost mai mult o mașină care a „muncit”. Dacia Logan MCV Stepway e însă ceva mai mult. Are și stil, cu un design ceva mai modern, care te-ar face să crezi că-i un crossover ceva mai spațios, mai potrivit pentru o familie mare.

Ce are special Dacia Logan MCV Stepway?

dacia logan mcv stepway 3

Modelul din pozele acestui articol e Techroad, o ediție limitată pe care Renault a introdus-o în acest an în Europa. Schimbările nu sunt radicale, dar pune ceva stil pe o mașină proiectată mai mult pentru necesități de spațiu.

Ca preț, la momentul anunțului, Dacia Logan MCV Stepway SL Techroad cu motor de TCe 90 (benzină) pornea de la 12.950 de euro. Mai era versiunea TCe 90 Easy-R (benzină) de la 13.450 de euro și o versiune diesel Blue dCi 95 de la 14.850.

Conform britanicilor care au testat-o, mașina e decentă la condus. E confortabilă, cu scaune comode și o suspensie ceva mai flexibilă. Ce problemă au găsit însă e că pe drum drept volanul nu se autoreglează și să țină direcția.

dacia logan mcv stepway 2

dacia logan mcv stepway 1

Totodată, jurnaliștii menționează că Dacia a profitat la maximum de plăcerea oamenilor de-a avea o mașină mai spre SUV, spre crossover, fără să fie așa ceva. Conform acestora, suspensia mai înaltă cu 50mm și elementele atașate caroseriei fac mașina să pară mai agresivă, mai premium decât e.

Au dat însă și peste cea mai mare problemă a mașinilor ieftine, ceea ce și aceasta e: interiorul. „Fără surprize, interiorul acestei mașini Dacia nu e vreun exemplu de lux și remarci din prima că e unul dintre locurile unde producătorul a putut să reducă din costuri. Elemente din plastic «premium» mai plăcute la atingere încă nu sunt folosite de Dacia, ci recurge la aceleași materiale ieftine. Dar e și ceva bun în asta, că foarte probabil vor fi mai rezistente în timp decât imitațiile de elemente premium”.

„Sigur, dacă ești obișnuit cu lux și rafinament, Dacia Logan MCV nu e o mașină bună pentru tine, dar, dacă ții cont că e un vehicul spațios, versatil și bine echipat, e greu să nu te convingă prețul.”
AOL

Sursa: AOL