Cursele Uber nu-s mereu atât de sigure, iar un nou raport vine să confirme asta

Cursele Uber nu-s mereu atât de sigure, iar un nou raport vine să confirme asta

Aplicațiile de ride-sharing precum Uber au câștigat teren în ultimii ani. Dar cursele nu-s atât de sigure, iar un studiu nou vine să confirme acest lucru.

Uber se luptă în această perioadă să ia mai multe măsuri prin care să se asigure că șoferii și clienții au experiențe cât mai plăcute. Numai că nu e atât de simplu. Iar măsurile, dacă se vor dovedi eficiente, nu vor avea rezultate peste noapte.

În Statele Unite, Uber se confruntă cu multe acuzații de hărțuire sexuală. Un raport care a analizat cursele efectuate de șoferii Uber între 2017 și 2018 arată că incidentele de hărțuire sexuală există încă. De asemenea, nu lipsesc nici accidentele mortale în care sunt implicați aceștia.

Raportul Uber privind agresiunile sexuale

Potrivit raportului, numai anul trecut Uber a primit peste 3.000 de plângeri privind cazuri de hărțuire și agresiune sexuală. La fel au stat lucrurile și-n 2017. De asemenea, nouă persoane au fost ucise în accidente rutiere în care au fost implicați șoferii Uber.

Compania americană susține că a venit și cu o definiție extrem de largă privind agresiunile sexuale – de la săruturi cu care e de acord doar o singură parte până la tentative de viol. Uber menționează că plângerile primite sunt extrem de puține în comparație cu totalul curselor efectuate de șoferii care colaborează cu compania de ridesharing. În perioada analizată au avut loc nu mai puțin de 2,3 miliarde de curse.

Zilnic, au loc patru milioane de curse, iar 99.9% dintre acestea sunt sigure și fără niciun incident. 

Recent, americanii au introdus mai multe funcții pentru ca șoferii și clienții săi să fie în siguranță. Șoferii sunt evaluați după o serie de criterii. Printre acestea se numără: dacă au oferit asistența cerută de utilizator, dacă întreaga călătorie s-a desfășurat în siguranță, dacă au tratat călătorul cu respect și l-au făcut să se simtă confortabil.

Dar lucrurile funcționează și invers, iar șoferii evaluează utilizatorii la finalul curselor. Practic, dacă obții numai ratinguri proaste, nu vei mai putea folosi Uber în calitate de client.

Citește și:
Etichete: