Cum îți dai seama dacă bei sau nu suficient de multă apă

Cum îți dai seama dacă bei sau nu suficient de multă apă

Probabil că nu bei îndeajuns de multă apă. Uite două metode simple prin care să verifici dacă e nevoie să mai bei lichide sau nu.

Este vară și este mai important ca niciodată să rămâi hidratat. Dar cum știi dacă ai băut destul de multe lichide? Numeri paharele de apă? Ți evidența sticlelor de apă consumate? Dar ceaiurile, fructele bogate în apă, pe ele le notezi?

Ce vreau să zic este că este destul de dificil să știi exact câte lichide ai consumat sau dacă mai este nevoie să bei pentru a rămâne sănătos. În plus, nu toată lumea trebuie să bea aceași cantitate apă.

„Apa este transportatorul substanțelor și nutrienților de-a lungul corpului. Este importantă pentru reglarea temperaturii corpului (transpirația este metoda prin care corpul se răcește). De asemenea, apa poate elimina toxinele din organism, îmbunătățește concentrarea, ameliorează constipația și mai are câteva alte beneficii. Este esențial să rămâi hidratat”, spune doctorul Drew Sinatra.

Sunt mai mulți factori care influențează cantitatea de apă pe care ar trebui să o bei: vârsta, (oamenii în vârstă au nevoie de mai puțină apă), nivelul de activitate (dacă faci sport ai nevoie de mai multă apă), dieta (dieta bogată în proteine și sodiu necesită multe lichide), climatul și așa mai departe.

Cum verifici bei suficient de multă apă

Înainte să-ți numeri paharele poate ar trebui să te uiți la urină. „O măsură prin care poți vedea dacă bei îndeajuns de multă apă este să te uiți la culoarea urinei și frecvența urinatului”, spune Sinatra. Dacă mergi la baie odată la 90 sau 120 de minute atunci este ok.

Dacă urina este închisă la culoare înseamnă că urinezi doar o dată la șase ore și este foarte probabil să fii deshidratat. Pe de altă parte, dacă te duci la baie odată la fiecare 30 de minute și urina este deschisă la culoare atunci înseamnă că ai băut prea multă apă.

O altă modalitate de a-ți face o idee despre nivelul hidratării, în special valabil pentru copii și vârstnici, este să verifici elasticitatea pielii. „Ciupește-ți pielea de pe dosul palmei pentru câteva secunde apoi elibereaz-o. Dacă pielea își revine rapid atunci ești hidratat. Dacă este nevoie de ceva timp pentru întoarcerea la poziția normală atunci ești deshidratat”, spune Sinatra.

Ca să bei mai multă apă poți să-ți faci ceai sau să adaugi fructe în apă ca să-i dea aromă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: RealSimple
Etichete: