21 apr. 2019 | 16:57

Cum schimbi numele unui iPhone sau Android, ca dispozitiv Bluetooth

ACTUALITATE
Cum schimbi numele unui iPhone sau Android, ca dispozitiv Bluetooth

Dacă folosești un smartphone cu Android sau un iPhone, ar fi bine să știi cum îi poți schimba numele, în așa fel încât să-l identifici mai ușor când te conectezi la el prin Bluetooth.

Orice dispozitiv cu conectivitate Bluetooth are un nume. Acela nu trebuie să fie unic și, de cele mai multe ori, poate fi schimbat. Singurul set de circumstanțe în care nu este valabil acest principiu este în cazul gadgeturilor simple, precum un kid handsfree sau o boxă Bluetooth.

Problemele apar în momentul în care există mai multe persoane cu echipamente Bluetooth într-un spațiu mic și nu ți-l găsești pe al tău. Nimic nu este supărător decât să încerci să-ți împerechezi telefonul cu mașina, doar pentru a-ți da seama că autoturismul a identificat alte zece telefoane în preajmă și nu știi care este al tău.

Din fericire, indiferent dacă ai un Android sau un iPhone, nu trebuie să urmezi niște operațiuni foarte complexe pentru a le schimba numele.

redenumire iPhone

În cazul unui iPhone, numele pe care îl definești va figura și la secțiunea rețele wireless pe un alt dispozitiv, din momentul în care ai activat hotspotul personal pe iDevice. În acest scop, intră în Settings sau Configurări la secțiunea General și optează pentru primul buton din partea de sus a ecranului – Informații. Fă un tap suplimentar pe Nume. Tastează numele pe care ți-l dorești și revino la ecranul anterior printr-un tap în stânga sus.

Redenumire Android

Pe un smartphone cu Android, intră în Configurări la secțiunea Dispozitiv Conectate și fă un tap pe Bluetooth în partea de sus a ecranului. Deschide meniul din stânga sus, în spatele celor trei puncte și fă un tap pe Redenumiți acest dispozitiv. Imediat va apărea tastatura pe ecran și vei putea înlocui numele implicit al aparatului cu cel dorit de tine. Îl confirmi printr-un tap pe Redenumiți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele