09 mai 2019 | 10:58

Cum scapi de reclamele pe SMS primite prin Vodafone AdPlus

ACTUALITATE
Cum scapi de reclamele pe SMS primite prin Vodafone AdPlus

Vodafone are un sistem prin care poți primi pe SMS diverse reclame. Ideea e să fie personalizate, dar cel mai des sunt enervante. Așa că ar fi bine să știi cum le oprești.

Dacă ești ca mine, nu-ți plac reclamele, dar ai învățat deja să le accepți. Cele mai enervante sunt însă cele de tip spam pe SMS sau mail, pentru că îți invadează viața privată fără să le ceri. Sigur, fac excepție cele la care te-ai abonat și vrei să le primești.

În caz că te-ai abonat să primești reclame prin Vodafone AdPlus, poți ignora acest articol. În caz că n-ai făcut asta, atunci articolul acesta e pentru tine. Conform operatorului, „[…] ai parte de oferte personalizate din domeniile care te interesează, fără costuri suplimentare […]”.

Vodafone AdPlus reclame

Un mesaj primit pe SMS prin Vodafone AdPlus

Aș fi fost dispus să cred asta, dacă azi n-aș fi primit un SMS care nu prea e pe interesele mele. Totodată, nici nu e pe căutările mele online. Vezi mai sus mesajul. Nu mă interesează instrumentele de gătit, n-am intrat pe acel site, nici pe altele similare și, până la urmă, am catalogat mesajul drept spam. Așa că am căutat cum pot fi dezactivate, ca să știi și tu.

Cum dezactivezi reclamele pe care ți le livrează magazinele prin Vodafone AdPlus

Odată înscris în AdPlus, îți poți modifica opțiunile prin câteva metode. Nu contează când te-ai înscris și de ce, probabil a fost în timpul unui apel la serviciul de clienți sau ai acceptat automat într-un magazin așa ceva, fără să știi ce e. Oricum, poți dezactiva.

  • în contul tău My Vodafone, secțiunea „Setări privind Protecția Datelor – Permisiuni Parteneri Vodafone” pentru gestionarea permisiunilor proprii / meniul „Setări privind Protecția Datelor” îți va oferi și posibilitatea de a renunța la sau de a te abona la primirea de mesaje publicitare
  • poți să suni la relații cu clienții (*222) și să rezolvi acolo
  • sau poți să suni *567 (apel gratuit)
  • poți trimite un mail la rgdp@vodafone.com pentru instrucțiuni
  • accesarea link-ului de dezabonare de la sfârșitul unui mail primit
  • completarea formularului de asistență de pe site-ul Vodafone (aici)

Conform Vodafone, astfel de mesaje publicitare sunt trimise prin SMS, MMS, mail, apeluri automate sau pliante în factura Vodafone. Operatorul mai spune că datele rămân confidențiale, nu sunt niciodată transmise către partenerii Vodafone fără acordul tău prealabil.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele