Cum să dezactivezi Bixby de pe telefon sau de pe Samsung TV

Cum să dezactivezi Bixby de pe telefon sau de pe Samsung TV

Samsung a anunțat în 2017 lansarea unui nou asistent virtual, Bixby, însă acesta nu s-a bucurat de succesul pe care compania spera să-l aibă.

În cazul în care ai un dispozitiv Samsung din ultimii trei ani, ai dat și tu peste acest asistent virtual. E posibil ca pe tine să te ajute, însă pe cei mai mulți dintre fanii produselor Samsung, îi enervează. Asta în special din cauza poziționării butonului, chiar sub tastele de volum.

Bixby este poate unul dintre cei mai puțini populari asistenți virtuali, iar majoritatea utilizatorilor fie nu l-a configurat niciodată, fie a făcut-o și acum caută să renunțe la „serviciile” oferite de asistentul de la Samsung.

Cum dezactivezi Bixby de pe telefonul tău

Dacă și ție ți se întâmplă să apeși din greșeală pe butonul Bixby atunci când îți folosești telefonul, există o soluție prin care poți să eviți asta. Printre cele mai neplăcute aspecte legate de asistentul virtual e că nu se poate dezactiva complet.

Totuși, cea mai ușoară modalitate prin care poți să eviți activarea din greșeală a asistentului virtual e să selectezi ca Bixby să se lanseze doar dacă apeși butonul de două ori. Pentru asta există câțiva pași simpli.

Apasă butonul Bixby de pe telefonul tău Samsung, apoi apasă cele trei puncte verticale și intră în Setări. Selectează opțiunea Bixby key și apoi Double press to open Bixby. Acum, asistentul personal se va activa la două apăsări de buton. După ce ai selectat asta, vei vedea dedesubt opțiunea Use single press. Aici poți selecta ca orice altă aplicație care vrei să se deschidă automat atunci când apeși o singură dată butonul Bixby.

Cum dezactivezi Bixby de pe televizorul tău Samsung

În ceea ce privește televizoarele companiei, situația e ceva mai proastă, pentru că Bixby nu poate fi dezactivat. Partea bună e că nu este la fel de enervant ca pe telefoane.

În plus, există întotdeauna și opțiunea să nu configurezi asistentul virtual de la bun început.