Cum rezolvi majoritatea problemelor cu imprimanta în Windows

Cum rezolvi majoritatea problemelor cu imprimanta în Windows

Ca utilizator de Windows, nimic nu este mai supărător decât să nu poți scoate un document rapid la imprimantă. Din păcate, această situație se întâmplă mai des decât ai crede.

După ce ai lucrat câteva ore la un document în Word sau Excel, dacă nu cumva îl expediezi prin email, s-ar putea să ai nevoie să-l listezi la imprimantă. Aceasta operațiune aparent banală se poate reflecta însă într-o serie stufoasă de probleme, doar pentru a-ți da seama imprimanta din casă sau de la birou și-a propus să te scoată la pensie înainte de vreme. Din fericire, există câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți soluționa cazul.

Înainte să te apuci însă de diagnosticuri mai complexe, mai ales dacă respectiva imprimantă a funcționat în trecut, încearcă să parcuri câteva etape simple. Asigură-te că există un cablu fără fisuri sau alte defecte vizuale între imprimantă și sistem. Dacă ai o imprimantă wireless, asigură-te că este pornită. Eventual, scoate-o din priză, conectează-o și pornește-o din nou și asigură-te că este în rețea. Verifică să nu fie vreo foaie blocată în imprimantă și să fie cel puțin o foaie albă pentru procesul de imprimare.

Dacă ai trecut prin acest set de etape iar situația nu este cu nimic, mai roz, cei de la Microsoft oferă un instrument pentru troubleshooting/diagnoză la care poți apela. Îl găsești la această adresă, în spatele punctului 5. Descarcă progrămelul cu pricina, apasă pe Next, dă-ți acordul să rulezi aplicația cu drepturi de administrator pentru a-i permite să aducă modificării sistemului. Alegeți imprimanta care îți face probleme din listă, dacă ai mai multe, apasă pe Next și încarcă-te cu un pic de răbdare. Când s-a încheiat procesul, încearcă să listezi din nou fișierul dorit.

Dacă în continuare nu merge, iar ecranul imprimantei nu-ți afișează niciun mesaj sugestiv, asigură-te că ai instalată ultima versiune de drivere pentru ea. De obicei, le găsești la secțiunea de suport de pe site-ul producătorului. Eventual, poți căuta pe Google ”numele imprimantei” support driver. Dacă ai suficientă încredere în sistemul de operare creat de Microsoft, fă click pe Start, tastează Update, alege Windows Update din lista de rezultate și optează pentru Check for updates. Lasă sistemul de operare să se actualizeze, repornește-l și încearcă să imprimi din nou.

Dacă orice altceva a eșuat, dezinstează imprimanta din Device Manager sau din secțiunea Devices and Printers din Control Panel. Repornește computerul și reinstaleaz-o.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: