Cum resetezi căștile Apple AirPods direct la setările de fabrică

Cum resetezi căștile Apple AirPods direct la setările de fabrică

Departe de a fi perfecte, căștile Apple AirPods sunt unele dintre cele mai populare din lume. Asta înseamnă că ar trebui să înveți cum le resetezi.

În momentul în care Apple a decis să intre pe piața căștilor fără fire, a lansat o pereche de căști suprinzător de similare cu cele pe care le-a oferit în ultimul deceniu cu fiecare versiune de iPhone. Singura diferență consta în lipsa cablului care conecta casca din stânga cu cea din dreapta. Asta înseamnă că ies destul de mult din ureche și s-ar putea să nu fie pentru toată lumea.

În majoritatea cazurilor, căștile funcționează perfect. Din momentul în care le-ai scos din cutie, le apropii de telefon și se împerechează, fără niciun fel de intervenție suplimentară. După ce le-ai folosit însă o perioadă, s-ar putea să nu mai dorească să se împerecheze sau, pur și simplu, să nu se mai audă. Atunci, ai fi tentat să crezi că s-au stricat, dar există câteva etape pe care le poți parcurge pentru remedierea eventualelor probleme.

În primul rând, verifică lumina de încărcare de la baza carcasei de transport, după ce ai strecurat ambele căști în interior. Apasă scurt pe butonul de la bază, dacă nu se aprinde niciun led, căștile trebuie puse la încărcare. O lumină portocalie îți spune că se încarcă căștile din interior. O lumină verde îți atrage atenția că s-au încărcat complet. Dacă nu ai căștile în carcasă și vezi o lumină portocalie, carcasa nu-ți mai oferă o încărcare completă a căștilor.

În cazul în care căștile sunt încărcate, dar nu mai funcționează cum trebuie sau se descarcă foarte repede, resetarea lor completă la parametrii din fabrică ar putea remedia majoritatea problemelor.

Dacă vrei să știi cum resetezi o pereche de Apple AirPods la setările din fabrică, în primul rând trebuie să rupi asocierea lor cu telefonul. Pentru asta, întră în configurări, la Bluetooth, fă un tap pe litera i din dreptul căștilor și optează pentru Forget this Device sau Ignoră acest dispozitiv.

Pentru resetare, pune ambele căști în carcasă și închide-o. Deschide carcasa și ține apăsat butonul de configurare de pe spatele ei până când led-ul de activitate va începe să clipească portocaliu și, imediat după, alb. În momentul în care led-ul clipește alb, apropie căștile de dispozitivul cu care vrei să le împerechezi. Urmează pașii afișați pe ecranul telefonului, al tabletei sau al laptopului.

Citește și: