30 iun. 2019 | 20:29

Cum raportezi locațiile false de pe Google Maps și faci hărțile mai utile

ACTUALITATE
Cum raportezi locațiile false de pe Google Maps și faci hărțile mai utile

Informațiile din Google Maps se află la baza multor aplicații de navigație. Când informațiile de acolo sunt greșite, foarte mulți oameni au de suferit.

Dacă faci o retrospectivă a obiceiurilor tale de navigație, mai ales într-un oraș nou, s-ar putea să-ți dai seama că nu mai scrii la căutare foarte multe străzi și numere de străzi. În schimb, cauți locații, afacerii, restaurante, baruri, hoteluri, frizerii și nu numai. Din acest motiv, când baza de date care stă în spatele acelor informații este eronată, problemele sunt semnificative, atât din prisma kilometrilor parcurși aiurea cât și a supărării derivate din faptul că nu ajungi unde trebuie.

Google Maps este plin de afaceri false din toate categoriile, iar conform raportului Google pe marginea acestui subiect, aproximativ 3 milioane de locații de afaceri au fost eliminate din baza sa de date în 2018. În orice caz, dacă ai pățit vreodată să ajungi undeva prin intermediul Waze, Google Maps sau altă aplicație de navigație și locația respectivă nu există, ar fi bine să o raportezi la Google Maps. Sunt șanse mari ca majoritatea programelor din această categorie să-și importe constant punctele de interes din Google, iar dacă acolo sunt greșite, eroare se propagă într-un timp foarte scurt.

Procesul de desființare al unei locații este cât se poate de simplu. Este suficient să cauți o locație pe Google Maps, prin intermediul aplicației de mobil sau a versiuni web. Fă un tap sau click pe respectiva locație și vei întâmpina un meniu cu mai multe opțiuni. Printre ele, la bază, se află Sugerați o modificare sau Suggest an edit. În funcție de platforma pe care te afli, din nou, fă un tap sau click. Optează pentru Eliminați acest amplasament, după cum se vede în captura de ecran de mai jos. La ecranul următor poți alege un motiv pentru care vrei să nu mai existe acea locație pe Google Maps. De exemplu, poți opta pentru Spam. Dacă s-a închis de curând, optează pentru Închisă definitiv. Confirmă gestul cu Ok.

raportare locatie google maps

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele