Cum blochezi apelanții necunoscuți pe un iPhone cu iOS 13: detaliile la care trebuie să fii atent

Cum blochezi apelanții necunoscuți pe un iPhone cu iOS 13: detaliile la care trebuie să fii atent

Printre funcții mai puțin evidente care au fost introduse în recent lansatul iOS 13 se numără blocarea apelanților necunoscuți. Această funcție este însă un pic mai complexă decât pare la prima vedere.

În urmă cu aproximativ o săptămână, detaliam cele mai importante funcții care au fost introduse în iOS 13. Lista este însă prea stufoasă încât să o detaliezi într-un singur material. În plus, va mai trece ceva timp până când le vom descoperi pe toate.

Printre funcțiile nu foarte evidente, se numără posibilitatea blocării apelanților necunoscuți. Este însă important de reținut că această formulare nu se referă doar cei care te sună cu număr necunoscut, cum ai crede inițial, ci la toate persoanele pe care nu le ai în agendă. Siri va încerca să-ți mai caute eventuale contacte în emailuri sau SMS-uri, înainte să-ți blocheze apelurile de la ele, dar cam atât.

Pentru a bloca apelurile de la persoane necunoscute, trebuie să intri în Configurări la secțiunea Telefon și să bifezi în partea de jos a meniului funcția Silence Unknown Callers sau Apeluri silențioase de la necunoscuți. Dintr-un punct de vedere, aproape că aș clasifica traducerea în română ca fiind mai explicită decât versiunea în engleză pe care o vor vedea cei mai mulți posesori de iPhone. Practic, funcția vizează apelanți necunoscuți pentru tine, pe care nu-i știi și, implicit, nu-i ai în agendă. Nu vizează doar apeluri cu număr de telefon restricționat sau apelant necunoscut. Din fericire, sunt trecute și acelea pe listă.

În orice caz, ideea de blocare a apelanților necunoscuți pe iPhone nu înseamnă că scapi complet de acele apeluri. Toate apelurile primite de la oameni pe care nu-i cunoști vor fi refuzate automat, dar vor apărea în lista de apeluri recente cu ajutorul culorii roșii, pentru a evidenția faptul că nu ai răspuns la ele. Astfel, poți să suni înapoi când ai un pic de timp liber, dar te asiguri că nu-ți va întrerupe o ședință importantă cineva pe care nu-l cunoști.

apple ios 13 apeluri necunoscute

Citește și:
Etichete: