Cum găsești benzină ieftină în România și afli ce benzinării „umflă” prețul

Cum găsești benzină ieftină în România și afli ce benzinării „umflă” prețul

Digitalizarea serviciilor din România se întâmplă, chiar dacă greu. Un pas înainte este comparatorul prețurilor la benzină și motorină. Așa găsești benzină ieftină și vezi unde sunt practicate prețuri prea mari față de cât ai fi dispus să plătești.

Surprinzător sau nu, comparatorul prețurilor la carburanți a fost lansat când a trebuit. Astfel, în decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay responsabilă de dezvoltarea aplicației. Contractul are o valoare de 1,42 milioane de lei. Mai mult, în februarie, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC, a declarat că platforma web şi aplicaţiile vor fi gata până la mijlocul acestui an. În iulie 2019, a fost lansată platforma online.

Cum găsești motorină și benzină ieftină în România prin platforma web

Treaba a fost însă pe jumătate făcută. În momentul în care intri pe site, poți alege „Carburanți auto” și de-acolo ar trebui să poți vedea unde e benzină ieftină și unde sunt prețuri prea mari. Doar că site-ul e făcut pe http, deci nesecurizat, și la ora publicării acestui articol nu te duce mai departe de homepage.

Totuși, când va fi disponibil și îl vei putea folosi, acest monitor al prețurilor ar trebui să-ți arate câteva date utile. Scopul acestui comparator este, pe de o parte, stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ. Pe scurt, să ai acces la benzină ieftină, dar și benzinăriile să concureze pentru cel mai bun preț.

În momentul în care alegi rubrica, ești localizat automat (cât de cât exact, dar e de așteptat ca pe telefon să fie mai bine) și ai mai multe filtre. E o surpriză că poți alege și încărcare electrică dintre filtrele disponibile.

Poți seta, în căutarea ta pentru benzină ieftină, locații de comercializare în jurul locației sau pe un anumit traseu. Desigur, poți căuta și pe localități. Poți căuta și pe-o anumită rază, în caz că nu mai ai mult combustibil și vrei să alimentezi la un preț bun.

Totodată, poți să selectezi și anumite servicii suplimentare, cum ar fi ca benzinăria să aibă bancomat, magazin sau să poți plăti facturi. Sigur, poți alege și locații cu Wi-Fi.

Că ziceam mai sus de alimentare electrică. Ei bine, în acest monitor al prețurilor, ai toate tipurile de carburanţi: benzină, motorină şi GPL. Și ai toate rețelele, de la Gazprom până la SCOAR și Rompetrol.

Comparator preturi motorina benzina ieftina (1)
Raza pe care poți căuta o benzinărie
Comparator preturi motorina benzina ieftina (1)
Interfața aplicației și tipul combustibilului
Citește și:
Etichete: